Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:06:18

У застосунку "Дія" спростили правила отримання COVID-сертифіката: що змінилося

01.11.2021   08:39Агенцiя

Уряд спростив отримання COVID-сертифікатів у Дії.

- Тепер для цього не потрібен електронний підпис, зокрема, і Дія.Підпис, для якого було треба було підтвердження особи за допомогою Photo ID. Тепер достатньо буде згоди користувача. Створення сертифікату без підпису вже доступно в останньому оновленні застосунку, тож оновіть його, - повідомляється на сайті Міністерства цифрової трансформації.

Відтепер українцям не потрібно мати е-підпис для того, щоб згенерувати COVID-сертифікат, як на порталі, так і у застосунку Дія — достатньо буде авторизації через BankID чи Mobile ID.

Для того, щоб отримати сертифікат у застосунку Дія, у вас має бути ID-картка чи біометричний закордонний паспорт. У іншому випадку, ви можете зробити це на порталі.

Як згенерувати сертифікат у застосунку?

    Авторизуйтесь у застосунку

    Натисніть "Послуги" та виберіть пункт "COVID-сертифікати" — "Отримати сертифікат"

    Поставте галочку, щоб дати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у Дію.

Як згенерувати сертифікат на порталі?

    Авторизуйтеся на порталі.

    У меню “Послуги” натисніть пункт “Здоров’я”, а потім — “COVID19-сертифікат про вакцинацію”.

    Дайте згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у Дію.


ДОВІДКА . В Україні після вакцинації від коронавірусу людина може отримати два основні документи:

1. Міжнародне свідоцтво. Паперовий документ українською та англійською мовами. У ньому немає QR-коду, але є підпис медика та друк медустанови. Його можна отримати у сімейного лікаря після повної вакцинації.

2. COVID-сертифікат. Його можна згенерувати у застосунку "Дія" після однієї дози (жовтий COVID-сертифікат, що допомагає уникнути деяких карантинних обмежень у жовтій зоні карантину) та повної вакцинації (зелений сертифікат, для червоної зони карантину).

Одночасно генерується і міжнародний сертифікат COVID з інформацією про вакцинацію англійською мовою. Його, зокрема, визнають у Європейському Союзі.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.