Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:49:22

«Червона» зона стає ближчою. Єдиний вихід жити у звичному режимі — вакцинація

26.10.2021   08:28Агенцiя

За добу (24 жовтня) в Україні зафіксовано 14 634 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби та 330 смертей. За цими показниками в Європі Україна на третій та другій позиції відповідно.

На сьогодні лише чотири регіони в Україні відповідають «жовтому» рівню епіднебезпеки. Чернігівська область та ще 13 перебувають у «помаранчевій» зоні, у «червоній» — шість. Епідеміологічна ситуація стрімко погіршується: завтра «червоними» стають ще дві області (Рівненська та Миколаївська). Отже, забороняється робота закладів громадського харчування (крім адресної доставки та замовлень навинос), ТРЦ, кінотеатрів, театрів, закладів освіти (крім дитячих садків і початкових класів), непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів, закладів культури тощо.

Проте вказані обмеження не діятимуть, якщо 100% співробітників та відвідувачів вказаних закладів будуть повністю імунізовані проти коронавірусної хвороби.

Не за горами і посилення обмежень на Чернігівщині: минулого тижня на COVID-19 захворіло понад на тисячу осіб більше порівняно з позаминулим. Зашкалює і кількість нових випадків за добу — 21 жовтня вона сягнула 1033 захворілих.

Попри доступність трьох видів вакцини та незважаючи на всі новації, запроваджені для спрощення процедури вакцинації (щепитися нині можна навіть у відділеннях Укрпошти), на Чернігівщині щеплення отримали трохи більше половини її мешканців. І тільки кожен п’ятий пройшов повний курс вакцинації.

Скористатися можливістю вакцинуватися можна у центрах масової вакцинації та пунктах щеплень на всій території області.

Зокрема у Чернігові всі п’ять центрів масової вакцинації проти COVID-19 упродовж поточного тижня працюватимуть у будні дні з 14.00 до 19.00 год., у вихідні – з 10.00 до 16.00 год. У центрі вакцинації, розташованому  у приміщенні колишньої Деснянської райради, можна щепитися тільки у вихідні.

Пункти вакцинації у поліклініках працюють за графіком роботи цих медичних закладів.

На сьогодні у Чернігівській області як для першої, так і для другої доз доступні препарати AstraZeneca, Comirnaty/Pfizer-BioNTech та CoronaVac.

За потреби, на Чернігівщині відкриють додаткові центри вакцинації, щоб зробити щеплення від коронавірусної хвороби ще більш доступними й зручними для громадян.

Вже зараз пасажирам для міжрегіональних поїздок потрібні документи, що підтверджують вакцинацію — адже необхідно якщо не зупинити, то хоча б пригальмувати поширення хвороби.

Так само, вже зараз в Україні проводяться раптові перевірки дотримання протиепідемічних заходів у місцях масового скупчення людей.

Нагадаємо, що і на «жовтому» та «помаранчевому» рівнях епіднебезпеки робота громадських закладів без обмежень дозволяється лише у разі наявності у 80% відвідувачів та працівників закладу принаймні «жовтого» COVID-сертифікату чи негативного ПЛР-тесту.

Особи, котрі допускають порушення карантинних обмежень, неодмінно будуть притягнені до відповідальності.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини