Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:18:36

Зенітники навчаються вражати повітряні й наземні цілі

25.10.2021   09:55Агенцiя

Унікальний мультимедійний комплекс для навчання обслуги зенітної установки ЗУ-23-2 функціонує у 169 навчальному центрі «Десна», що на Чернігівщині.

Він являє собою комп’ютерно-механічний навчальний засіб, який складається з електронного обладнання (контролер з датчиками), 2-х імітаторів-прицілів, що встановлюються на зенітну установку ЗУ-23-2, імітатора бінокля, сферичного проекційного екрана та комп’ютерного обладнання.

Такий комплекс забезпечує імітацію застосування зенітної установки ЗУ-23-2 для тренування обслуги, до якої входять командир, навідник та прицільний. Водночас тут передбачено і робоче місце інструктора (керівника занять) для організації та контролю навчального процесу.

- Стрільба здійснюється 23-х міліметровими імітаційними патронами. Призначений він для знищення ворогів, які знаходяться на його шляху, зокрема це повітряна та наземна ціль, піхота, судноплавні засоби. На інструкторському місці знаходиться карта, де позначені бойові машини, гелікоптери тощо. Аналогів мультимедійного комплексу для навчання обслуги ЗУ-23-2 в Збройних Силах України не існує, - зазначив військовослужбовець навчального центру Олесь Писаренко.

Курсанти, які навчаються на зенітній установці вдосконалюють навички для покращення своєї бойової роботи. Також проводиться і певне оцінювання. Керівник занять визначає цілі для курсантів, які вони повинні знищити. Якщо навчаємий не зміг взагалі знищити техніки, яка запропонована була даною програмою, то йому ставиться оцінка - не зараховано, при враженні будь-якої техніки – зараховано. Поряд з цим встановлена і певна кількість умовних перезаряджань.

Усі необхідні елементи зенітної установки, які беруть участь у відтворенні реальної бойової обстановки оснащені відповідними датчиками та підключені до комп’ютерного обладнання.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини