Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 06:55:46

Чернігівська область: рятувальники проводять профілактичні заходи серед громадян приватного житлового сектору

18.10.2021   16:04Агенцiя

Проведення рятувальниками Чернігівщини профілактичних відпрацювань житлового сектору є одним із методів боротьби з пожежами.

Зазвичай, основними причинами виникнення пожеж у житловому секторі є власна необережність громадян у поводження з вогнем та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Через значне похолодання, люди почали частіше користуватися саморобними або несправними електрообігрівачами та пічним опаленням, що в свою чергу призвело до зростання кількості пожеж саме з цієї причини

Тому, з метою профілактики виникнення пожеж та надзвичайних подій, недопущення травмування та загибелі людей на них, упродовж минулих вихідних фахівці районних підрозділів Головного управління ДСНС України у Чернігівській області провели профілактичні відпрацювання приватного житлового сектору на території області.

Під час проведення роз'яснювальної роботи працівники Служби порятунку "101" нагадали громадянам основні вимоги пожежної безпеки в побуті, зокрема під час експлуатації пічного, газового опалення, електронагрівальних приладів та електромереж, а також довели дії при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Також рятувальники зупинили увагу на небезпеці розведення вогнищ на відкритих територіях, під час прибирання прибудинкових територій, при спалюванні сухої трави та сміття, а також наголошують на тому, що такі дії тягнуть за собою адміністративну відповідальність. Крім того, нагадали батькам про небезпеку пожеж через дитячі пустощі з вогнем та про їх наслідки.

Для кращого запам’ятовування наданої інформації, громадянам вручили тематичні пам’ятки й листівки з питань безпеки життєдіяльності.



ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини