Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:33:21

"Повноцінна та рівноправна участь чоловіків і жінок у діяльності ДСНС — те, до чого ми маємо прагнути", — Микола Ільченко

06.10.2021   11:00Агенцiя

4 жовтня в ДСНС в режимі онлайн відбулась нарада “Ґендерне оцінювання в системі ДСНС: основні результати та перспективи впровадження рекомендацій”, під час якої було представлено результати ґендерного оцінювання, що тривало упродовж року (з вересня 2020), та обговорено наступні кроки для впровадження відповідних рекомендацій в системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Відкриваючи нараду, заступник Голови ДСНС Микола Ільченко окреслив головну мету ґендерного оцінювання, зокрема, удосконалення операційної ефективності шляхом внесення змін або впровадження нових підходів, які сприятимуть повноцінній та рівноправній участі чоловіків і жінок у діяльності Служби, та задоволення безпекових потреб чоловіків, жінок, хлопців і дівчат у сфері цивільного захисту. Він наголосив на важливості інтеграції ґендерного напряму в систему ДСНС.

У свою чергу, заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко відзначила, що ДСНС — це перший центральний орган виконавчої влади в системі МВС, який провів таке ґрунтовне ґендерне дослідження.

“Ґендерне оцінювання, я вважаю, це той інструмент, за допомогою якого ми досліджуємо і оцінюємо наявні потреби, проблеми, визначаємо сильні й слабкі сторони, можемо знайти інноваційні підходи для впровадження позитивних практик і формувати нові політики для рівних прав та можливостей ґендерно чутливих”, — сказала Катерина Павліченко.

Звертаючись до присутніх, а це представники територіальних органів та підрозділів ДСНС, закладів освіти цивільного захисту, члени робочої групи апарату ДСНС, заступниця міністра внутрішніх справ України додала: “Ваша відкритість дала можливість провести таке дослідження і ми маємо сьогодні результати. Я сподіваюся, що інші ЦОВВ системи МВС будуть слідувати вашому прикладу”.

До обговорення доєдналася й представниця ООН Жінки в Україні/керівниця Офісу ООН Жінки в Україні Еріка Квапілова. Вона зазначила, що дане ґендерне оцінювання охоплює 16 аспектів роботи ДСНС. За цей період було проаналізовано більше 400 документів, опитано понад 1679 респондентів, із яких 367 — жінки.

“Я хочу подякувати вам за прозорість, за роботу і співпрацю. Ми діємо задля однієї мети: покращити захист безпеки жінок, чоловіків, дівчат та хлопців в Україні”, — наголосила Еріка Квапілова.

Нагадаємо, проведення ґендерного оцінювання було ініційовано керівництвом ДСНС України за сприяння Міністерства внутрішніх справ Україні і на виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” та Плану заходів МВС з реалізації ґендерної політики на період до 2021 р. Ініціатива реалізується за підтримки структури ООН Жінки в Україні в рамках проєкту «Ґендерна рівність у центрі реформ, миру та безпеки» за фінансової підтримки Швеції.

Серед основних результатів проведеного дослідження: спостерігається щорічна позитивна динаміка збільшення частки жінок, які працюють у системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій на 0,5%; існує гендерний дисбаланс серед осіб рядового та начальницького складу (кількість жінок у 2020 році становила 11,1% та 88,9% чоловіків; у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку перебуває 5,9% чоловіків з-поміж працівників органів та підрозділах Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Унаслідок тристоронньої кооперації та завдяки проведеній роботі ДСНС отримало план дій, який стане дорожньою картою на шляху до покращення рівних прав та можливостей у Службі.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини