Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:41:50

Міська лікарня №3 відновила роботу ковідного відділення

05.10.2021   18:55Агенцiя

Cтан поширення захворюваності на COVID-19 у Чернігові та проведення масової вакцинації населення проти коронавірусної хвороби традиційно обговорили на щотижневій розширеній нараді в міській раді сьогодні, 5 жовтня.

Генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар повідомив, що з 3 жовтня для госпіталізації хворих на COVID-19 відкрили ковідне відділення у міській лікарні №3 на 70 ліжок.

За його словами, загальна кількість захворілих за два тижні – 569. У стаціонарі перебуває 174 пацієнти зі встановленим діагнозом та підозрами на нього. З них: 127 потребують кисневої терапії, на апаратах-ШВЛ знаходиться 7 хворих. У більшості пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні – важкий перебіг коронавірусної хвороби, й наразі більше пацієнтів потребують кисневої підтримки, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Така ситуація – вчергове доводить важливість вакцинації проти COVID-19. На сьогоднішній день була тільки одна пацієнтка з числа госпіталізованих, яка була вакцинованою, і вона мала легкий перебіг хвороби.

Загалом по місту наразі першою дозою вакциновано 59027 осіб, другу дозу отримали 44729 людей, тобто більше 20% містян вакциновані проти COVID-19.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив керівникам структурних підрозділів та комунальних підприємств пришвидшити проведення масової вакцинації працівників. Ті працівники, які проти вакцинації, до роботи будуть допускатися після надання негативного ПЛР-тесту чи довідки про перенесення цієї хвороби протягом останнього півроку. Він вкотре закликав усіх бути відповідальними, дотримуватися карантинних вимог та вакцинуватися.

- У колективах, де, наприклад, вакциновано 417 осіб з 540 – це відповідальна поведінка керівників. У тих підрозділах, де менший відсоток – це абсолютно безвідповідальна поведінка. У нас є статистика людей, які знаходяться у стаціонарі. Серед госпіталізованих – лише одна людина була вакцинованою. Якщо ми не хочемо локдауну, щоб десятки тисяч людей були без заробітної плати, і таким чином ми несли би відповідальність за такі наслідки - я вважаю, що ми повинні бути прикладом для суспільства. Я хочу щоби менше людей хворіли, щоби країна та Чернігів працювали, і я не хочу локдауну. А для цього треба докласти якісь зусилля - це вакцинація, маски, дистанція, миття рук, і по можливості уникати скупчень, - зазначив міський голова.

Нагадуємо, що у місті працюють центри масової вакцинації у торгових центрах ЦУМ і Голлівуд, у приміщенні обласної ради (пр. Миру, 43), у колишній Деснянській райраді (пр.Перемоги, 141, по вихідних). Крім того, вакцинація здійснюється й у пунктах щеплень поліклінічних відділень міських лікарень. Усі центри масової вакцинації працюватимуть у робочі дні з 16.00 до 19.00, у вихідні - з 10.00 до 16.00. Пункти вакцинації у поліклініках - за графіком роботи своїх медичних закладів.
 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини