Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:44:42

У філармонійному центрі продовжуються ремонтні роботи

04.10.2021   07:24Агенцiя

2 жовтня Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм відвідав державний експерт експертної групи стратегічного планування Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Мінрегіону Ян Помян.

Разом із заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації Дмитром Івановим та виконуючою обов’язки  начальника Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА Наталією Ковальчук посадовець ознайомився з ходом реалізації проєкту з реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення будівлі обласного філармонійного центру.

Нагадаємо, роботи розпочалися наприкінці 2019 року коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

Про хід здійснюваних робіт в рамках реалізації Програми "Велике будівництво" поінформував генеральний директор філармонійного центру Сергій Теребун.
Учасники зустрічі побували на будівельному майданчику в дворику центра, де після завершення робіт має постати сучасна творча локація для проведення концертів та реалізації найрізноманітніших мистецьких проектів.

Ян Помян також оглянув екстер’єр філармонійного центру, який невдовзі буде підсвічено декоративним світлом, та відвідав концертну залу, де тривають роботи з модернізації сценічного комплексу сучасним звуковим, світловим, мультимедійним обладнанням та невдовзі мають розпочатися ремонтні роботи та заміна глядацьких крісел. До речі, в оновленій залі будуть передбачені й спеціальні місця для людей з інвалідністю. Крім того, в приміщенні філармонійного центру будуть забезпечені також відповідні  санітарно-гігієнічні умови та побудований підйомник для безперешкодного доступу до концертної зали відвідувачів з особливими потребами.

Як розповів учасникам робочої зустрічі Сергій Теребун, до кінця поточного року філармонійний центр отримає ще й сучасну приточно-витяжну вентиляція з рекуперацією. Ця система кондиціювання не тільки забезпечуватиме подачу свіжого повітря і відведення використаних мас, а й використовуватиме тепло останніх для підігріву. Тим самим у філармонійному центрі досягатиметься додаткова економія витрат на опалення приміщення. А в комплексі із вже раніше заміненими в будівлі центру вікнами та дверима на енергозберігаючі, ця економія має бути значною.

Державний експерт Ян Помян висловив сподівання, що всі заплановані роботи будуть проведені якісно і з неухильним дотриманням встановленого графіку.  
Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини