Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:18:21

На Новгород-Сіверщині вперше пройшли тактико-спеціальні навчання судових охоронців

01.10.2021   10:12Агенцiя

Напередодні потенційно резонансного засідання судові охоронці Чернігівщини відточили професійні навички із забезпечення недоторканності органів системи правосуддя.

На території Новгород-Сіверського районного суду учора можна було спостерігати бійців у повному екіпіруванні - це співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області проводили тренування. В умовах максимально наближених до реальних відпрацювали спільні дії наряду охорони з резервом другої черги у разі виникнення надзвичайної ситуації у суді.
Серед іншого, виїзд до найвіддаленішого об'єкту охорони мав на меті додатково перевірити маршрут слідування та час прибуття резерву другої черги на місце.

Почали з шикування, інструктажу та доведення до особового складу учбових завдань. Змоделювали варіанти і тактику усунення загроз, які найчастіше виникають під час розгляду резонансних судових засідань.
На вході до об'єкту охоронці Феміди стримували натовп за допомогою щитового ланцюга, перекривали вільний доступ до зали судового засідання. Всі дії супроводжувались радіо перемовинами учасників тренувань.

Паралельно відшліфували тактику прийомів, спрямованих на затримання порушників громадського порядку, а також деблокування приміщення та евакуації учасників судового засідання у безпечне місце.
Кожен співробітник Служби, незалежно від профілю, має бути готовим до реагування і дій у команді для оперативного усунення нештатних ситуацій на об’єктах. Саме такі системні тренування дають змогу сформувати у судових охоронців високі професійні та морально-психологічні якості, які в процесі несення служби допомагатимуть досягати результату і головного завдання - безпечного правосуддя

Прессекретар ТУ ССО у Чернігівській області
Наталія Свириденко

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини