Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:41:03

До медичних закладів Чернігівщини передали американські лікарські препарати проти коронавірусу

28.09.2021   09:53Агенцiя

У понеділок на Чернігівщину прибув гуманітарний вантаж від благодійної організації «Direct Relief» (США).

Препарати для інфузій Bamlanivimab та Etesevimаb у кількості 480 та 960 флаконів відповідно були доставлені до комунального некомерційного підприємства «Чернігівська міська лікарня №2» Чернігівської міської ради.

Після цього ліки будуть пропорційно розподілені між закладами охорони здоров'я регіону.

Голова обласної ради Олена Дмитренко, яка цього дня відвідала Чернігівську міську лікарню №2 та була присутня під час передачі вантажу, відзначила важливість підтримки американських партнерів під час пандемії, завдяки чому українці отримали доступ до інноваційних ліків, що допоможуть уникнути подальших ускладнень при лікуванні коронавірусної інфекції.

Особливо актуальною така гуманітарна допомога є зараз, адже ми спостерігаємо загострення епідемічної ситуації через значне зростання рівня захворюваності на коронавірусну хворобу як в Україні загалом, так і на Чернігівщині зокрема.

Як відомо, препарати Bamlanivimab та Etesevimаbвключені до протоколу лікування COVID-19 та рекомендовані для пацієнтів із легким та середнім ступенем тяжкості перебігу коронавірусної хвороби, особливо за наявності ризику переходу у важку форму.

Зазначені лікарські засоби діють безпосередньо на вірус – зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих з коронавірусною хворобою і запобігають виникненню ускладнень та потрапляння в лікарню.

Довідково

Гуманітарний вантаж зі США, який надано американською благодійною організацією DirectRelief у вигляді 60 тис флаконів лікарських препаратів Bamlanivimab та Etesevimab, буде доставлений до 24 областей України. Останні домовленості щодо отримання даного гуманітарного вантажу були узгоджені під час візиту Президента України Володимира Зеленського до США.

Розподіл ліків між закладами координується Міністерством охорони здоров‘я України.

Загальна вартість вантажу сягає 20 млн долларів США.

Проєкт реалізується за сприяння Посольства України в США та підтримки благодійної організації «Благодійний фонд Євгена Пивоварова».

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.