Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:30:21

У Сосницькій громаді вчилися розвивати сільський зелений туризм

27.09.2021   13:23Агенцiя

У п'ятницю, 24 вересня ініціативна група "Сосниччина туристична" за підтримки Сосницька громада в рамках реалізації проекту "Сосницький туристично-інформаційний центр" провела захід "Школа сільського зеленого туризму".

Для того, щоб тема туризму була присутня не тільки на слайдах презентації, в сесійній залі презентували певні елементи туристичного спорядження самоорганізованих туристів, - розповідають організатори навчання.

Петро Лазарчук, консультант від програми DOBRE, розповідав багато цікавої і цінної інформації про його рідне Львівське Опілля, про розвиток туризму в Україні, про створення дорожньої карти розвитку туризму в регіоні Львівського Опілля, про систему маршрутів, вказівників, про створення бази туристичних об'єктів, як про простіші по сервісам садиби зеленого сільського туризму, так і складні, і цілі туристичні кластери як в Україні , так і в Європі, в США. Дуже багато різнопланової інформації , чимало коментарів про те, з чого варто починати. Як важливо починати самому, не чекаючи і не вичікуючи підтримки. Про набір базових сервісів в садибах зеленого сільського туризму, про брендування своєї діяльності, про рекламування, про комунікацію як через соціальні мережі, так і на спеціалізованих сайтах, а також через особисті контакти, та відвідування тематичних заходів.



 Роман Єрема, засновник ГО "Центр розвитку громад", експерт з питань розвитку туризму м. Вижниця Чернівецька область розказав про досвід підтримки розвитку туризму з боку місцевої влади, про створення та діяльність садиб сільського зеленого туризму у Вижниці і навколо неї, надав свої рекомендації та поради.

Потім до слова online доєдналась Ілона Мойсейчук, головний спеціаліст відділу розвитку туризму та музейної роботи департаменту культури і туризму, національностей та релігії Чернігівської ОДА. Пані Ілона розповіла учасникам про правові основи діяльності садиб сільського зеленого туризму, розповіла про обласну програму підтримки розвитку туризму в громадах, про можливості реклами і промоції виробників і надавачів туристичних послуг через спеціалізовані сторінки (такі, як Чернігівщина туристична запрошує) та туристичний портал "Чернігівщина туристична".

І на завершення учасники обговорили вже набутий досвід та планували наступні кроки до розвитку. Актуальним є і в найближчий час в громаді буде розвиток мережі місць для проживання відвідувачів , надання їм якісних послуг із відповідною ціною, організація харчування, виробництво реалізація унікальної місцевої продукції (мед, сир, смаколики, інша різноманітна крафтова продукція).

Учасники навчання отримають посібник "Сільський туризм. З чого розпочати та як досягти успіху?” від експерта з розвитку туризму Олександра Коваля.

"Ми вирішили продовжувати постійний діалог в такому форматі. Плануємо зорганізувати для відомих і поки що невідомих діючих та потенційних виробників продукції для гостей громад півночі Чернігівщини ще кілька заходів з метою розвитку та комунікації. Тому запрошуємо всіх бажаючих", - зазначив Андрій Ткач, який модерував захід.

джерело

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини