Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:23:15

Практично завершені ремонтні роботи на 25-кілометровій ділянці дороги Т-25-27 Бобровиця - Свидовець - Новий Биків - Ічня

27.09.2021   10:11Агенцiя

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернігівській області.

Ділянка дороги починається від перехрестя з трасою Р-67 поблизу села Монастирише і проходить по території Лосинівської ОТГ. Згодом фінішує нанесення розмітки, будуть доставлені усі технічні засоби організації та безпеки дорожнього руху. Готовність об'єкту - 98%.

Нагадаємо, у 2021 році продовжено розпочаті минулоріч у жовтні роботи з ремонту 45 кілометрів дороги Т-25-27 від Нового Бикова Монастирища. Дорога сполучає дві регіональні траси Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Прирятин і Р-68 Талалаївка - Ічня - Тростянець - Сокиринці з національною Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Забезпечує рух транзитного транспорту, в тому числі великовагового вантажного. Дорога веде до об'єктів культурного надбання та природно-заповідного фонду, серед них - Ічнянський Національний парк.

Дорога ремонтується уперше за 50 років з часу її побудови. Прогресуюча ямковість, сітка тріщин, викривлення покриття та суцільні руйнування тривалий час створювали суттєвий дискомфорт для водіїв. Аби проїхати ці 45 кілометрів треба було витратити не менше години.

Відрізок ремонту поділений на дві ділянки протяжністю 25 та 20 км. Підрядні організації - ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП» та «AzVirt» LLC. Залучений незалежний технічний нагляд. Перша ділянка - на завершальнофу етапі, на другій - ще буде укладатись верхній шар нового покриття.

В процесі ремонту дорога посилюється та робиться більш витривалішою до сучасних транспортних навантажень. Старий зношений шар дорожнього покриття знімається на 10 см, влаштовується нова більш жорстка основа зі щебеневої суміші укріпленої цементом, товщина шару - 22 см. Зверху укладається два шари асфальтобетону: вирівнюючий – 12 см, верхній – 5 см. Узбіччя будуть укріплені на ширину 1 м. Також проводитиметься розчистка та ремонт водопропускних труб, оновлення мостів. Для комфорту водіїв та пасажирів зроблені заїзні кишені та зупинки для транспорту, встановлено нові автопавільйони. Для безпеки дорожнього руху встановллюються дорожні знаки, бар'єрне огородження, напрямні пристрої, нанесено розмітку, влаштовано штучне освітлення в населених пунктах.

В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини