Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:32:03

Як будуть перевіряти заклади освіти в умовах посилення карантинних обмежень?

24.09.2021   10:43Агенцiя

Про повноваження територіальних підрозділів Держпродспоживслужби в умовах посилення карантинних обмежень ішлося під час прямого ефіру на телебаченні «Суспільне Чернігів»

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен розповів про перевірки закладів освіти під час перебування регіону в «жовтій зоні».

Він, зокрема, поінформував, що з 23 вересня на Чернігівщині, як і в Україні загалом, запроваджуються посилені заходи контролю, які діють у так званій «жовтій зоні» епіднебезпеки.

«Фахівці Держпродспоживслужби повністю контролюватимуть роботу шкіл у містах і на територіях об’єднаних громад, - зазначив Юрій Павлішен, - мобільні групи проведуть перевірку усіх навчальних закладів без винятку на предмет наявності у працівників «жовтого» або «зеленого» сертифіката, довідки про позитивний результат ПЛР-тесту, зробленого за 72-і години перед тим, чи документального підтвердження, що людина перехворіла на COVID протягом останніх шести місяців».

За словами керівника Держпродспоживслужби Чернігівщини, позапланові санітарно-епідеміологічні обстеження розпочинаються 23 вересня і триватимуть протягом всього періоду перебування Чернігівщини у «жовтій зоні». Тому він закликав освітян не зволікати з вакцинацією, бо  вони працюють з дитячими колективами.

«На моє глибоке переконання, лише вакцинація може знизити зростання показників захворюваності», - наголосив Юрій Павлішен.

Під час ефіру начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області також звернув увагу, що, крім нових правил, затверджених 13 вересня урядовою постановою №1236, у навчальних закладах продовжують діяти норми законів України про санітарне та епідеміологічне благополуччя і про захист населення від інфекційних хвороб та постанов Головного санітарного лікаря України. А вони передбачають обов’язкове носіння захисних масок і їх п’ятиденний запас, забезпечення закладів дезінфікуючими засобами, здійснення температурного скринінгу тощо.

Ефір на Суспільному

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.