Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:36:18

В Чернігівській обласній прокуратурі обговорили стан протидії злочинності у бюджетній сфері

23.09.2021   10:08Агенцiя

У середу 22 вересня року, під головуванням керівника Чернігівської обласної прокуратури Сергія Василини відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів регіону.

У нараді також взяли участь перший заступник керівника обласної прокуратури Філіп Бєликов, начальник ГУНП в Чернігівській області Володимир Нідзельський, начальник УСБ України в Чернігівській області Євген Нетужилов, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, т.в.о. начальника УСР в Чернігівській області Руслан Хомічук, начальник управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області Ірина Білазерська, керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Наталія Мужикова, начальники управлінь та відділів обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур та відділів поліції.

Зустріч мала на меті обговорення стану додержання вимог законодавства у бюджетній сфері та ефективність взаємодії правоохоронних органів у протидії кримінальним правопорушенням зазначеної категорії.

У своєму виступі Сергій Василина наголосив, що криміналізація бюджетної сфери на сьогодні є надважливою проблемою. ЇЇ актуальність та гостроту важко переоцінити. Саме від правомірності функціонування всіх ланок бюджетної системи та законності дій учасників бюджетного процесу залежать обсяги фінансування державних цільових програм та рівень соціального захисту населення.

Зокрема Сергій Василина відзначив, що сьогодні в області на різноманітні програми із покращання життя людей виділено значні кошти, успішно реалізується започаткований у 2020 році Президентом України проєкт «Велике будівництво». Це масштабна розбудова якісної інфраструктури України. І саме перед правоохоронцями стоїть вимога і держави, і суспільства вберегти ці кошти від злочинних посягань.

«Завдання, які зараз стоять перед правоохоронцями Чернігівщини, потребують суттєвої активізації та координації зусиль. Нам слід змінити підходи щодо протидії проявам злочинності та здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень саме в обговорюваній сфері», - наголосив Сергій Василина.

В ході наради напрацьовані спільні конкретні узгоджені заходи для подальшої консолідації зусиль правоохоронців регіону з метою активізації діяльності із попередження та протидії злочинності у бюджетній сфері.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини