Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:32:04

У центрі Чернігова вже цього тижня почнуть прибирати найбільш кричущі вивіски, - секретар міської ради Олександр Ломако

13.09.2021   16:11Агенцiя

Відповідно до прийнятого сьогодні, 13 вересня, рішення виконавчого комітету міської ради Муніципальна варта має право провести демонтаж тимчасових об’єктів (рекламних засобів) згідно з переліком, у якому 68 об’єктів. Це вивіски на фасадах у центральній частині міста, які не відповідають Концепції оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення на території м. Чернігова.

Концепцію затвердили рік тому – але дали підприємцям час на те, щоб виконати нові вимоги поступово. Тож у дію нові вимоги вступили з вересня цього року, нагадав на засіданні виконкому секретар міської ради Олександр Ломако.

- Вивіски є різні, вони коштують певних коштів. І минулий рік був роком ковіду, коли не працював ряд бізнесів, у тому числі й магазини, про які буде йти мова. Тому ми дали рік, щоб люди підготувалися і не витрачали одразу значні кошти, а могли поступово їх акумулювати. Але, на жаль, сталася така ситуація, що за рік практично ніхто цим не займався, - констатував він.

Окрім того, за словами секретаря міської ради, більшість підприємців – коли вже Муніципальна варта почала розносити повідомлення про невідповідність і необхідність демонтажу – сказали, що вперше чують про ці вимоги. Хоча про них повідомлялося не тільки в офіційних джерелах (сайт міської ради, офіційні публікації в друкованому виданні), але й широко інформували на публічних заходах і через ЗМІ. Окрім того, Муніципальна варта кілька разів розносила в кожен такий магазин офіційні повідомлення, декому - по 4 рази.

Враховуючи це, додатковий час на самостійний демонтаж і заміну вивісок підприємцям дається, але вже дуже невеличкий.

- Деякі адреси до 15 вересня, деякі до 20 вересня, деякі трошки пізніше. Тому що ми хочемо, щоби до Дня міста вже люди побачили результат. Був рік, куди вже чекати? – Олександр Ломако.

Разом з тим, міська влада зацікавлена в тому, щоби вивіски на своїх магазинах замінили самі підприємці і щоб до примусового виконання цього рішення все-таки не дійшло. З власниками магазинів відбувається діалог, метою якого є роз’яснення вимог Концепції та переконання в серйозності намірів.

- Ми проводили зустрічі на минулому тижні з підприємцями – в середу і в п’ятницю. Десь 100 адрес ми запрошували, прийшло чоловік 70 сумарно. Ми з кожним продивилися фотографії, пройшлися по кожному зовнішньому вигляду в оформленні. Був керівник управління архітектури, який дав рекомендації як воно має бути. Десь 90% з розумінням поставилися, - розповів секретар міської ради. - Ми сподіваємося, що всі виконають це рішення і добровільно демонтують до вказаних дат. Але якщо ні – то ми будемо виконувати це за підприємців, хоч і не хотілося б.

Результатом запровадження і дотримання Концепції мають стати більш охайні фасади та більша привабливість вулиць і проспектів Чернігова, що є однією з передумов туристичного розвитку міста.
 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини