Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:49:06

Пластик стає фантастичним просто на очах

10.09.2021   16:28Агенцiя

Сьогодні, 10 вересня, команда ГО «Еко Місто» відкрила першу майстерню з переробки пластику в Чернігові. Під час відкриття майстерні ресайклінгу «Plastic Fantastic» активісти продемонстрували можливості обладнання та провели майстер-клас для гостей заходу. Пластик перетворювався на фантастичні вироби просто на очах присутніх!

У рамках прес-брифінгу Радек Матула, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні, підкреслив важливість підтримки екологічних ініціатив з боку Міністерства закордонних справ Чеської Республіки. «Із організацією «Еко Місто» ми співпрацюємо не вперше, а третій рік поспіль підтримуємо ідеї чернігівців — зазначив пан Посол. — Чудово, що ця співпраця дає такі результати. Проблема забруднення навколишнього середовища стоїть дуже гостро у всьому світі, тому важливо діяти і реалізовувати якнайбільше подібних змістовних інноваційних проєктів».

Олег Новомлинець, ректор Національного університету «Чернігівська політехніка», нагадав, що очолюваний ним заклад підписав угоду про співпрацю й розвиток екологічних ініціатив з ГО «Еко Місто» наприкінці 2020 року. Еко-активісти спільно з університетом заснували лабораторію ресайклінгу в майстерні на території кампуса університету за адресою вул. Бєлова, 4. В планах — робота майстерні у форматі Fab Lab, організація демонстраційних і навчальних заходів для молоді і студентів.

У свою чергу, Сергій Безбородько, керівник ГО «Еко Місто», звернув увагу, що ревіталізація простору стала можлива завдяки краудфандинговій кампанії і збору благодійних внесків серед еко-спільноти на платформі «Спільнокошт». «Ми дуже вдячні всім наших партнерам і прихильникам, всім, хто допомагав з ремонтом і разом з нами сортує пластики. Варто зазначити, що наш проєкт – багатокомпонентний. Ми провели навчання еко-менторів і еко-блогерів, підготували цікаві уроки для дітей, готуємося до встановлення боксів для сортування пластику в чернігівських школах і відсьогодні відкриваємо двері першої в Чернігові майстерні ресайклінгу. Всі наші дії направлені на руйнування
міфів і просвітництво. Ми хочемо надихати людей відповідально поводитися з пластиковими відходами і здавати їх на переробку» – зазначив керівник ГО «Еко Місто».

Довідково:

Відкриття майстерні та візит Надзвичайного і Повноважного Посла Чеської Республіки в Україні відбулися в рамках проєкту «Plastic Fantastic», що реалізується ГО «Еко Місто» за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках Transition Promotion Program.

Команда ГО "Еко Місто"

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини