Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:40:12

Без вакцинації 80% працівників від COVID-19 навчальні заклади не зможуть працювати в очній формі, - вимога законодавства

07.09.2021   16:37Агенцiя

Якщо 80% персоналу школи чи дитячого садка не буде вакцинованим, у разі встановлення в регіоні "жовтого" рівня епідемічної небезпеки їх переведуть на дистанційне навчання.

Про такі норми у змінах до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 розповів на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді міський голова Владислав Атрошенко.

Він попросив ЗМІ про більш широке інформування громадськості щодо цієї нової норми законодавства.

- Я би хотів щоби змі зробили посилання на постанову Уряду і відповідні пункти змін до неї, щодо відвідування закладів освіти при відсутності в більш ніж 20%, - зазначив міський голова.

Владислав Атрошенко констатував, що тут дійсно виникають розбіжності в різних нормативних актах чинного законодавства. У зв’язку з цим він доручив керівнику міського управління освіти Василю Білогурі отримати додаткове тлумачення в Міністерстві освіти, як саме має виконуватися ця норма.

Разом з тим, з огляду на цю норму, очільник міста доручив йому також терміново зібрати колективи навчальних закладів Чернігова. Враховуючи те, що відсутність вакцинації педагогів – це в найближчій перспективі означатиме перехід закладу на дистанційне навчання, їх рішення має бути прийнятим з розумінням цього наслідку і бути доведеним до батьків та громадськості міста.

- Зберіть терміново всі педагогічні колективи по всіх навчальних закладах. І відкрито заявіть: вони мають за законодавством право не вакцинуватися, але кожна школа хай висловиться з цього приводу чітко і конкретно. Це особиста відповідальність кожного вчителя, кожного директора за подальшу роботу навчального закладу, - міський голова.

Оприлюднену інформацію з цього приводу на нараді доповнив секретар міської ради Олександр Ломако. Він проінформував, що вчора на селекторній нараді, участь у якій брали кілька керівників міністерств, це питання піднімалося. Як виключення, на першому етапі можуть дати можливість вчителям навіть з першою дозою вакцинації рахуватися в ці 80%. Тобто в першому періоді готові зараховувати школи, де не 80% вакцинованих, а 80% вчителів і персоналу отримали першу дозу. Але дійсно, не виключається, що з понеділка школи і садочки, де немає 80% вакцинації працівників, мають переходити в режим «жовтої зони» з саме такими вимогами.

Як публічно повідомив Олександр Ломако напередодні, в Чернігові критерію «80% працівників вакциновано» відповідає поки лише ЗОШ №17 і дуже близька до неї ЗОШ №35. По дитячим садам ситуація аналогічна.

- Якщо рішення про «жовту» зону дійсно буде ухвалено, як анонсував міністр, а уряд не перегляне свою постанову, можна очікувати повернення дистанційної освіти вже з 13 вересня. Або співробітники закладів освіти масово почнуть вакцинуватися. Кожен може самостійно оцінити адекватність такого рішення Кабінету міністрів. Щодо темпів вакцинації - однозначно, вони потребують заходів стимулювання. На жаль, з такою кількістю вакцинованих громадян посилення карантинних заходів - лише питання часу, - прокоментував він.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION