Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:50:36

Крадіжка обладнання для автономного освітлення пішоходих переходів на трасі М-01

30.08.2021   10:00Агенцiя

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області виявила нові випадки крадіжки автономного освітлення пішохідних переходів. Цого разу на ділянці траси М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі від Чернігова до Ріпок, де розміщені точки дорожнього освітлення на сонячних батареях.

Вкрадені акумулятори та контролери системи освітлення на пішохідному переході поблизу повороту на с. Роїще.

На пішохідних переходах поблизу с. Пекурівка та с. Рябці виявлені пошкодження, які свідчать про намагання вкрасти обладнання. Зігнуті штирі антивандального захисту, але обладнання на місці.  

Нагадаємо, раніше 26 серпня були виявлені випадки крадіжок обладнання для автономного освітлення пішохідних переходів на трасах Н-28 Чернігів - Городня - Сеньківка та Р-56 Чернігів - Пакуль - КПП "Славутич" - Чорнобиль. Зловмисники обчистили два переходи на11-му кілометрі траси Н-28 поблизу поворотів на села Клочків та Черниш. Вкрали три сонячні панелі, акумуляторні батареї на чотирьох опорах, чотири контролери, два світлофори, чотири світильника з кронштейнами, зрізали кабель живлення. Пошкодили два світлофори та антивандальні "їжаки". На 14-му кілометрі дороги Р-56 поблизу з'їзду до с. Зайці вкрали чотири акамуляторні батареї, два контролери. Пошкодили антивандальні "їжаки".

Судячи з характеру пошкоджень, припускаємо, що крадії використовували спеціальну техніку. Ймовірно, вишку. Оскільки висота опор автономного освітлення майже вісім метрів.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області навила відповідне звернення до правоохоронних органів. Організовано перевірку інших локацій точок автономного освітлення на дорогах Чернігівської області.

Підрядна організація, що займається експлуатаційним утриманням мережі освітлення державних доріг у Чернігівській області, проводить підрахунок збитків.

За попередніми підрахунками, аби замовити та встановити нові аналогічні елементи системи освітлення на двох переходах на трасі Н-28 Чернігів - Сеньківка, необхідно не менше 80 тисяч гривень.

Звертаємось до громадян, якщо ви були свідком крадіжки або маєте з цього приводу якусь інформацію, - зверніться на гарячу лінію Служби автомобільних доріг у Чернігівській області: (0462) 661-893 - зі стаціонарного, 0952714374 - з мобільного. Або ж до поліції за номером 102. Будемо вдячні за допомогу у встановленні осіб зловмисників.

Просимо бути відповідальними та не допускати крадіжок та вандальних дій стосовно засобів організації і підвищення безпеки дорожнього руху. Адже основне їх призначення - це збереження здоров'я та життя людей.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини