Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:55:50

Ювенальні прокурори повернули до бюджету Чернігівського району понад 160 тис. грн, безпідставно сплачених постачальнику за природний газ

17.08.2021   10:55Агенцiя

Верховним Судом підтверджено правомірність позиції ювенальних прокурорів про стягнення з одного із суб`єктів господарювання коштів, сплачених внаслідок укладення додаткових угод до договору на постачання природного газу закладам освіти Чернігівського району.

Зокрема, ювенальним прокурором в судовому порядку доведено нікчемність укладених додаткових угод до договору на постачання природного газу, якими було збільшено ціну на природний газ, та необхідність стягнення з товариства – постачальника понад 160 тисяч гривень, безпідставно сплачених на його користь. Підставою для звернення до суду стало виявлення Чернігівською місцевою прокуратурою порушень законодавства про публічні закупівлі, яке полягало в укладенні сторонами додаткових угод до договору на постачання газового палива, якими збільшено вартість предмету закупівлі більше, ніж на 10 відсотків у порушення вимог чинного законодавства.    
Зважаючи на викладене, ювенальний прокурор наполягав на стягненні на користь Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Чернігівської райдержадміністрації коштів, отриманих товариством внаслідок укладення нікчемних угод.
Наразі кошти, стягнуті за рішенням суду, надійшли до місцевого бюджету.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини