Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:13:50

В Чернігівській обласній прокуратурі підведено підсумки роботи у першому півріччі 2021 року

29.07.2021   13:11Агенцiя

Під головуванням керівника Чернігівської обласної прокуратури Сергія Василини проведено нараду, на якій підведено підсумки роботи органів прокуратури регіону у першому півріччі 2021 року, обговорено шляхи підвищення ефективності їх діяльності, визначено першочергові завдання на наступний період.

Участь у заході взяли перший заступник та заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів, а також керівники окружних прокуратур, прокурори.
Нарада проходила у конструктивному ключі, і зосереджувалася саме на проблемних питаннях, що встановлені  під час аналізу діяльності органів прокуратури Чернігівщини у першому півріччі поточного року.
Як було зазначено під час наради комплекс вжитих координаційних та наглядових заходів в цілому сприяв подоланню окремих негативних тенденцій у структурі та динаміці злочинності.
Так, на 27,3% зменшилася загальна кількість облікованих кримінальних правопорушень, у тому числі тяжких. На 33,9% знизився рівень кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи. Зберігається позитивна тенденція до зменшення злочинів проти власності (з 4022 до 2803, -30,3%), у тому числі крадіжок (-28,7%), грабежів (-10,9%) розбоїв (-42,1%), вимагань (-30%) та шахрайств (-43,6%).
Підвищилася результативність розслідування кримінальних проваджень про корупційні правопорушення (40 проти 35 минулоріч), у сфері земельних відносин (19 проти 14 минулоріч), у бюджетній сфері (25 проти 23 минулоріч).
Керівник Чернігівської  обласної прокуратури визначив пріоритетні напрями роботи на наступний період.
Підводячи підсумки наради, Сергій Василина наголосив на необхідності прокурорам зосередитися на зразковому виконанні своїх службових обов’язків та на питаннях відновлення законності та зміцнення правопорядку в регіоні.
- Соціально-економічні та зовнішньо-політичні процеси вимагають від нас з вами максимальної концентрації зусиль на виконанні поставлених завдань. Передусім це стосується забезпечення в регіоні умов, коли громадяни зможуть повною мірою реалізувати свої конституційні права, реально поновлюватимуться права потерпілих, надійно захищатимуться інтереси держави, ефективною буде протидія корупційним проявам, - підкреслив керівник обласної прокуратури.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини