Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:22:18

У водоймах Чернігівської області прикордонники виявили 500 метрів сіток

28.07.2021   09:54Агенцiя

Прикордонники Чернігівського загону на береговій відмілині річки Дніпро, на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Дніпровське», затримали 2-ох осіб, які здійснювали вилов риби забороненим знаряддями лову.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівського прикордонного загону.

Чоловіки за допомогою «порожевих» сіток, у кількості 5 одиниць загальною довжиною більше 180 метрів незаконно виловили майже 30 кг риби різних порід.
24 липня в прикордонні на річці Десна, на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Грем’яч», прикордонниками викрито 31-річного місцевого мешканця, який незаконно виловив 19 кг риби за допомогою дерев’яного човна та заборонених знарядь лову – 5 одиниць сіток «зяберних одностінних», загальною довжиною 293 метри.

Наразі на браконьєрів складено адміністративні протоколи за порушення прикордонного режиму та грубого порушення правил рибальства. Також прикордонниками до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак правопорушення за ст.249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Сітки загальною довжиною 500 м та незаконно добута риба, а саме: судаки, лини, карасі, лящі, щуки, соми та окуні вилучено встановленим порядком. Сума завданої державі шкоди на річці Дніпро у першому випадку склала 9529 гривень, на річці Десна – 8483 гривні.
В обох випадках затримання охоронці кордону провели спільно із співробітниками поліції та рибоохоронного патруля.

Зауважмо, що прикордонне відомство, з метою дотримання законодавства України та застосування заходів впливу до його порушників - відкрите для взаємодії і діалогу з громадою та із зацікавленими сторонами. Лише контролюючи власні дії та інформуючи про факти незаконного вилову водних біоресурсів іншими, можливо зберегти водний світ України для себе і прийдешніх поколінь.
Військовослужбовці ж Чернігівського прикордонного загону продовжуватимуть надійно охороняти український кордон та боротися з фактами браконьєрства і злочинного знищення водних біоресурсів на водоймах Чернігівщини у прикордонні.

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини