Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:06:19

Поліція Корюківського району за півроку відкрила 8 проваджень та склала майже 300 адмінпротоколів

24.07.2021   18:14Агенцiя

Від початку року співробітники Корюківського районного відділу поліції відпрацювали 343 повідомлення про вчинення домашнього насильства. Складено 295 адміністративних протоколів та винесено 48 термінових заборонних приписів стосовно кривдників.

- Наразі на обліку в нашому підрозділі перебуває 218 домашніх кривдників. Серед цього загалу 18 жінок, решта — чоловіки, — розповідає начальник сектору превенції Корюківського районного відділу поліції Віктор Барабаш. — Втім, один з досить свіжих прикладів реагування пов’язаний саме з незаконними діями жінки-кривдниці. Наприкінці минулого місяця до поліції звернулася 17-річна дівчина зі скаргою на свою матір. Жінка вдарила дочку по обличчю та вигнала з дому. Таку бурю емоцій в неї викликало бажання дівчини працевлаштуватися і мати власні кошти. Поліцейські склали на кривдницю протокол за ч. 1 статті 173-2 адмінкодексу. Матеріали направлено до Корюківського районного суду для розгляду по суті.

У нинішньому році за матеріалами Корюківського райвідділу поліції про факти вчинення домашнього насильства суди наклали штрафи на 183-х кривдників. Ще 32 кривдники відбуватимуть, за рішеннями судів, громадські роботи. Одного було піддано адміністративному арешту.

Як роз’яснив Віктор Барабаш, відповідальність за домашнє насильство визначає статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Її санкція передбачає накладення на кривдника штрафу від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк  від 30 до 40 годин, або адміністративний арешт на строк до семи діб. Якщо особа протягом року повторно вчинила домашнє насильство, сума штрафу збільшується удвічі, громадські роботи вже триватимуть від 40 до 60 годин, а адмінарешт — до 15 дів.

Якщо вжиті заходи адміністративного впливу не спонукали особу стати на шлях виправлення, і вона продовжує систематично вчиняти домашнє насильство, то настає відповідальність згідно зі статтею 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство). Вона передбачає покарання від громадських робіт тривалістю 150 годин — аж до обмеження волі на строк до п’яти років, чи двох років позбавлення волі.

За нормами цієї статті у поточному році корюківські поліцейські відкрили 8 кримінальних проваджень. В усіх випадках кривдникам було повідомлено про підозру. Розслідування у цих провадженнях вже завершене, і вони з обвинувальними актами направлені до суду.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини