Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:44:09

Прокуратура повернула незаконно приватизовану будівлю теплопункту у власність громади Ніжина

24.07.2021   17:18Агенцiя

Господарським судом Чернігівської області повністю задоволено позов Чернігівської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України та Державної служби геології та надр України про визнання незаконним та скасування в частині рішення органу місцевого самоврядування (виконавчого комітету Ніжинської міської ради).

Цим рішенням за Приватним акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Надра України» оформлено право приватної власності на об’єкт нерухомого майна - будівлю теплового пункту у м. Ніжин.
Суд також визнав недійсним свідоцтво про право власності на нерухоме майно та припинив право приватної власності на будівлю.
Підставою для звернення прокурора до суду стало те, що указане нерухоме майно обліковується у Єдиному реєстрі об’єктів державної власності, згідно з вимогами законодавства та Статуту НАК «Надра України» не підлягає приватизації та не може перебувати у приватній власності.
При цьому держава в особі Держгеонадра України не приймала рішення про зміну його правового режиму. Фонд державного майна України погодження на відчуження об’єкта не надавав.
Суд погодився із доводами та правовими обґрунтуваннями прокурора, урахував позицію відповідачів, які фактично визнали обґрунтованість позовних вимог.
Після вступу рішення у законну силу будівля теплопункту повернеться у державну власність, одночасно будуть усунуті перешкоди для  ефективного управління та розпорядження обєктом уповноваженими державними органами – позивачами у справі.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини