Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 20:39:21

Прокуратура повернула незаконно приватизовану будівлю теплопункту у власність громади Ніжина

24.07.2021   17:18Агенцiя

Господарським судом Чернігівської області повністю задоволено позов Чернігівської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України та Державної служби геології та надр України про визнання незаконним та скасування в частині рішення органу місцевого самоврядування (виконавчого комітету Ніжинської міської ради).

Цим рішенням за Приватним акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Надра України» оформлено право приватної власності на об’єкт нерухомого майна - будівлю теплового пункту у м. Ніжин.
Суд також визнав недійсним свідоцтво про право власності на нерухоме майно та припинив право приватної власності на будівлю.
Підставою для звернення прокурора до суду стало те, що указане нерухоме майно обліковується у Єдиному реєстрі об’єктів державної власності, згідно з вимогами законодавства та Статуту НАК «Надра України» не підлягає приватизації та не може перебувати у приватній власності.
При цьому держава в особі Держгеонадра України не приймала рішення про зміну його правового режиму. Фонд державного майна України погодження на відчуження об’єкта не надавав.
Суд погодився із доводами та правовими обґрунтуваннями прокурора, урахував позицію відповідачів, які фактично визнали обґрунтованість позовних вимог.
Після вступу рішення у законну силу будівля теплопункту повернеться у державну власність, одночасно будуть усунуті перешкоди для  ефективного управління та розпорядження обєктом уповноваженими державними органами – позивачами у справі.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.