Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:00:28

Владислав Атрошенко запропонував бізнесменам брати участь в озелененні Чернігова і висаджувати іменні алеї

13.07.2021   12:30Агенцiя

На нараді міського голови з керівниками та структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств міський голова акцентував свою увагу на важливості озеленення міста та запропонував залучати підприємців до цього процесу.

- Я за те, щоб Чернігів був зеленим містом і мені особисто хотілося б, щоб у Чернігові була моя іменна вулиця чи алея. Щоб мої діти чи онуки ходили по цій вулиці і дерева, які на ній висаджені, завжди нагадували їм про мене. Я б ще хотів з’їздити у кілька міст, де зеленому господарству приділяється велика увага, і подивитись на їх досвід. У кінцевому підсумку разом з управлінням ЖКГ та КП «Зеленбуд» ми маємо розробити  критерії відносно кількості вкладених в озеленення коштів меценатів, різновиду, віку та висоти дерев, після висадки яких ми могли б називати алеї іменами цих меценатів. Думаю, що для розробки цієї програми ми додатково залучимо досвідчених фахівців. Наприклад, якщо підприємець висаджує 30 дерев, діаметр стовбура яких не менше 7-8 см, то біля них ми ставимо бронзову табличку з інформацією про це. Таким чином місто досягне дві мети. По перше, участь підприємців в озелененні міста суттєво покращить зелене господарство Чернігова і зробить наше місто ще зеленішим. А по друге, бізнесмени отримають можливість залишити пам'ять після себе для своїх нащадків та мешканців Чернігова – наголосив Владислав Атрошенко.

Також міський голова зазначив, що така практика вже діє у деяких містах України, тому Чернігів може вивчити найуспішніші приклади для впровадження такої програми у нашому місті.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини