Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:35:55

Поліцейські Чернігівщини розшукали всіх дітей, що зникли протягом півріччя

13.07.2021   07:20Агенцiя

За перших шість місяців цього року поліція розшукала та повернула додому 118 зниклих дітей у Чернігівській області.

Ввечері на лінію «102» надійшло повідомлення про те, в Бобровиці зникла дитина. 8-річна дівчинка пішла в невідомому напрямку та не повернулася додому. Поліцейські швидко розшукали дитину, яка гуляла на одній із міських вулиць.

Поліція притягнула матір дівчинки (вона перебувала в стані алкогольного сп’яніння та не слідкувала за дитиною) до відповідальності за невиконання обов'язків щодо виховання дітей (частина 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Таке правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від 850 до 1700 гривень.

Загалом лише за перших два тижні літа до поліції Чернігівщини надійшли повідомлення про зникнення 23 дітей – поліцейські всіх їх розшукали.

– Якщо дитина зникла - не зволікайте з пошуками і одразу ж телефонуйте до поліції. У суспільстві досить поширена хибна думка, що правоохоронці не приймають заяви про зникнення протягом перших трьох днів. Це неправда. Якомога швидше зателефонуйте на «102» і розкажіть про зникнення дитини, – каже начальниця відділу ювенальної превенції поліції області Ольга Панкратова. – Поліцейським слід повідомити найважливіше – ім’я дитини, вік, місце проживання і навчання, час зникнення. Розкажіть поліції, у що була вдягнена дитина, її особливі прикмети.

Поліція інформує: подавати заяву про зникнення дитини можуть не тільки батьки, а й будь-хто з рідних: бабуся, дідусь тощо.

Нагадаємо, що поліцейські ювенальної превенції створили покрокову інструкцію, що допоможе пришвидшити пошук зниклої дитини, та роз’яснили, як поводитися у разі зникнення дитини.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини