Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:01:49

Чернігів підтвердив високі рівні кредитного та інвестиційного рейтингів

08.07.2021   10:32Агенцiя

Не зважаючи на складні умови в економічній та соціальній сфері та наслідки обмежувальних протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, місто Чернігів показало гарні результати у кредитному та інвестиційному рейтингах. Такий результат було отримано завдяки збалансованим управлінським рішенням у важкий період «коронакризи».

Рейтингове агентство «Credit Rating», за результатами проведеного аналізу, підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг м. Чернігова на рівні  uaA за Національною рейтинговою шкалою. Це означає, що місто характеризується високою кредитоспроможністю у порівнянні з іншими українськими позичальниками чи борговими інструментами.

Водночас Чернігів підтвердив свій високий рівень інвестиційної привабливості з оцінкою uaINV4. Місто «характеризується високим рівнем привабливості для здійснення інвестицій» - так вказано у сертифікаті, який міська рада отримала у червні.

Таким чином, Чернігів, у порівнянні з багатьма іншими, виглядає більш фінансово стабільним.

Згадані рейтинги ґрунтуються на результатах аналізу економічних та фінансових показників за 2020 рік, даних щодо демографічної ситуації, стану ринку праці, інформації відносно боргових зобов’язань міста, наявної в розпорядженні комунальної власності та перспективних планів на майбутнє.

Для складання рейтингу були використані матеріали Чернігівської міської ради та Держстату України, а також інша інформація, що є у розпорядженні рейтингового агентства та вважається надійною. Рівень кредитного рейтингу залежить від якості, однорідності та повноти інформації, що є у розпорядженні «Credit Rating».

Довідково: Агентство «Кредит-Рейтинг» - перше в Україні (з 2001 року) спеціалізоване рейтингове агентство, що надає послуги з визначення незалежних рейтингових оцінок кредитоспроможності суб'єктів господарювання та органів місцевого самоврядування за Національною рейтинговою шкалою згідно зі стандартами OICV-IOSCO.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини