Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:55:41

Майже півтори тисячі осіб вакцинувалася від COVID-19 цими вихідними

05.07.2021   17:59Агенцiя

Уже майже три мільйони українців щепилися від COVID-19, з яких більш ніж два мільйони отримали першу дозу і майже мільйон — завершили вакцинацію та захищені від COVID-19.

На Чернігівщині, за повідомленням обласного центру громадського здоров’я, протягом вихідних провакциновано 1461 особу, а загалом станом на 5 липня щеплено 75371 людину.

— На даний час ситуація в області є стабільною, кількість нових випадків захворювання на коронавірус зменшилася. Зокрема протягом вихідних захворіли 17 осіб. Але не треба втрачати пильність. Кожен має продовжувати дотримуватися соціальної дистанції, правил особистої гігієни та використовувати захисні маски у громадських місцях, а найважливіше — необхідно вакцинуватися, — наголошує заступниця голови ОДА Жанна Шерстюк. — Особливо зараз, коли небезпечний штам «Дельта» загрожує українцям. Адже за наявними даними, у нього дуже висока заразність та важчий перебіг хвороби.

Лікарі вкотре нагадують, що щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжким наслідкам хвороби й рятують життя. Лише вакцинувавшись, українці зможуть бути більш захищеними. Необхідно пам’ятати, що у зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 — люди 60+, люди із супутніми захворюваннями та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей. А це  — медики, освітяни, працівники державних органів та інші. І вже зараз зазначені категорії людей можуть отримати вакцину.

— Для того, щоб мати змогу вакцинувати якомога більше людей, в області працюють центри масової вакцинації. Так, у суботу, 3 липня, працювали 4 такі центри — у Чернігові, Новогороді-Сіверському, Ніжині та Козельці. У неділю, 4 липня, запрацював ще один — у Прилуках, — наголосила Жанна Шерстюк та нагадала про соціальну відповідальність кожного жителя області: — Якщо ви вже щепились, ваша допомога необхідна, щоб захистити інших від COVID-19. Допоможіть своїм рідним, близьким та знайомим знайти найближчий до них пункт вакцинації та записатись на щеплення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини