Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:06:11

120 тисяч гривень збитків на ремонті елементів благоустою в Ніжині

02.07.2021   07:22Агенцiя

За службову недбалість судитимуть інженера технічного нагляду.

За процесуального керівництва прокурорів Ніжинської окружної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за обвинуваченням у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам ( ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства у жовтні 2019 року в м. Ніжині інженер (приватний підприємець), надаючи послуги із здійснення технічного нагляду за виконанням робіт із капітального ремонту елементів благоустрою зі встановленням архітектурно-паркової композиції, несумлінно поставився до своїх службових обов’язків.

Зокрема, він не перевірив якість та відповідність умовам договору елементів благоустрою (лавки та урни), що встановлювалися під час виконання робіт. Це призвело до необґрунтованого перерахування коштів, виділених із бюджету Ніжинської міської ради, на рахунок підрядника.
Збитки бюджету міста склали понад 120 тисяч гривень.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.