Фахівці структурних підрозділів Держпродспоживслужби проводять роботу у напрямку профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій
Для попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення та в організованих колективах фахівці територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області здійснюють постійну роботу щодо контролю за дотриманням законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.
Зокрема, фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ніжинського управління проводять посилену роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність в закладах громадського харчування, наголошуючи на безперечному дотриманні вимог санітарного законодавства та обмежувальних заходів, що діють в умовах адаптивного карантину. З працівниками закладів проведені бесіди, їм вручені пам’ятки.
Фахівці відділу безпечності харчових продуктів також відвідують заклади освіти, контролюючи виконання гігієнічних вимог на потужностях, де здійснюється виробництво харчових продуктів. Зокрема, акцентується увага на дотриманні температурного режиму під час зберігання харчових продуктів, всіх вимог чинного законодавства при приготуванні готових страв, правил особистої гігієни та своєчасності проходження медичних оглядів персоналом.
Щоб попередити появу кишкових інфекцій та харчових отруєнь, працівники Семенівського управління також провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з операторами ринку, що займаються виробництвом та реалізацією харчових продуктів. Особлива увага зверталась на дотримання вимог щодо якості продовольчої сировини, закуплених товарів, харчових продуктів та напівфабрикатів, їх упаковки, маркування, транспортування, приймання, умов реалізації, строків придатності до споживання, забезпеченість холодною і гарячою проточною водою приміщень тощо.
Відповідну роз’яснювальну роботу здійснюють і спеціалісти Сосницького структурного підрозділу Держпродспоживслужби. Під час зустрічей з представниками сфери громадського харчування робиться акцент на профілактичних заходах, покликаних унеможливити виникнення спалахів гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь.
Останні новини Чернігівщини
Служба зайнятості пропонує роботодавцям співпрацю і запрошує скористатися комплексом безкоштовних послуг 14:45
Основні з них: підбір кадрів на засадах рекрутингу, професійне навчання безробітних під конкретні робочі місця; підвищення конкурентоспроможності працівників шляхом отримання ваучера на навчання; навчання жінок «чоловічим» професіям, різні компенсаційні програми, суспільно-корисні роботи.
Чернігівщина — серед лідерів зі збирання зернових 11:03
В області триває збір урожаю. Місцеві аграрії демонструють одні з найвищих показників за обсягами валового збору зернових і зернобобових культур, забезпечивши Чернігівщині друге місце серед регіонів України.
Чернігівські боксерки вибороли золото й бронзу на Кубку України серед жінок-еліти у Львові 10:35
Вітаємо наших спортсменок із вдалим виступом на Кубку України з боксу серед жінок-еліти, який проходив у Львові з 24 до 29 листопада!
В обласній філармонії презентували виставу «НАСскрізь». Актори – ветерани та ветеранки Хмельниччини 09:44
«НАСскрізь» – це вистава Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені М.Старицького. Її унікальність в тому, що акторами є ветерани та ветеранки російсько-української війни. Режисер-постановник проєкту – також ветеран – Дмитро Гусаков.
У Чернігові другий рік поспіль реалізується соціальний проєкт «Долоньки тепла. Подаруй свято дитині воїна» 09:42
У Чернігові другий рік поспіль триває соціальний проєкт «Долоньки тепла.