Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 15:58:44

У Чернігівській ОДА презентували проєкт підтримки українських аграріїв

19.06.2021   11:59Агенцiя

Представники Програми міжнародної технічної допомоги «Технічна допомога на підтримку впровадження операції «Основний кредит для аграрної галузі - Україна» UAFATA презентували сьогодні проєкт «Підтримка Європейського інвестиційного банку інвестиційних проєктів в аграрній галузі – Україна».

Участь у заході взяли заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк, керівники профільних департаментів облдержадміністрації, фермери та представники харчопереробних підприємств.

Чернігівщина вважається однією з найбільш аграрно-розвинутих областей та має значний потенціал для подальшого зростання аграрної галузі. Область забезпечує майже 5% виробництва всієї сільськогосподарської продукції країни. Сільгоспугіддя займають понад два мільйони гектарів. У регіоні працює більше двох тисяч сільськогосподарських підприємств.

– Минулого року наші аграрії стали третіми серед областей за урожаєм зернових, зібравши рекордні для області 5 мільйонів тонн. Третина зібраного врожаю йде на експорт. При цьому майже 50% зернових поставляється в країни ЄС, – зазначила Жанна Шерстюк та додала, що для місцевих аграріїв дуже важливою є всебічна підтримка підприємницьких ініціатив та ознайомлення з новими інструментами для розвитку агробізнесу.

«Основний кредит для аграрної галузі – Україна» – це спільний проєкт нашої країни та Європейського інвестиційного банку. Так, з метою підвищення конкурентоспроможності продукції українських виробників на національних і міжнародних ринках Україна отримала позику для пільгового кредитування підприємств – 400 мільйонів євро.

Керівник Програми міжнародної технічної допомоги UAFATA Штефан Розенов запевнив, що перед- і пост кредитна підтримка надаватиметься позичальникам і банкам-партнерам безкоштовно.

На підтримку можуть розраховувати  суб’єкти господарювання приватного  та державного секторів, які прагнуть інвестувати в технологічну модернізацію. Право отримати кошти мають малі та середні підприємства з чисельністю до трьох тисяч осіб, які працюють у цих галузях та знаходяться на підконтрольних Уряду України територіях.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини