Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:03:16

Податківці викрили схему ухилення від оподаткування ПДВ на суму понад 400 тисяч гривень

18.06.2021   08:04Агенцiя

Аудиторами Головного управління ДПС у Чернігівській області на підставі інформації, отриманої від управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у Чернігівській області виявлено схему, за результатом якої зменшено накопичене від’ємне значення по податку на додану вартість на суму понад 300 тис грн та упереджено відшкодування ПДВ на суму понад 100 тис гривень.

Відповідно до норм податкового законодавства перевищення суми податкового кредиту над сумою податкових зобов’язань певного звітного періоду формує від’ємне значення з ПДВ, яке може переноситися до декларації наступного звітного періоду та впливати на зменшення у ньому суми податкових зобов’язань.

Оформлення нереальних операцій та не відображення в податковому обліку їх реальних обсягів призводить до накопичення такого від’ємного значення по ПДВ, а в подальшому до незаконного відшкодування ПДВ несумлінним платникам податків.

Так, одним із суб’єктів господарювання реального сектору економіки здійснювались операції по придбанню добрив на митній території України у несумлінних платників, які шляхом маніпулювання марками цих добрив нарощували обсяги їх придбання. При цьому кінцевий споживач не мав достатніх земельних площ для внесення цих добив у відповідності до норм їх застосування.
Як наслідок, до податкових органів були подані завідома неправдиві відомості в податкових деклараціях, за якими заявлено відшкодування ПДВ з бюджету.

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на неухильне дотримання вимог законодавства при складанні первинних бухгалтерських документів та податкової звітності з ПДВ з метою уникнення податкових наслідків при його відшкодуванні.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини