Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:50:20

Сучасне обладнання для якісної діагностики

10.06.2021   07:55Агенцiя

Якісна діагностика — запорука ефективної профілактики та лікування хвороб. Для того, щоб вчасно та якісно діагностувати захворювання, у КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» Ніжинської міської ради впроваджуються новітні технології, придбавається сучасне діагностичне обладнання, що дозволяє виконувати ефективну діагностику.

«Нещодавно ми отримали сучасний напівавтоматичний біохімічний аналізатор LabAnalyt 880, який призначений для кількісного аналізу крові, сироватки, плазми, сечі, спинномозкової рідини та інших біологічних рідин пацієнта. З допомогою цього приладу робиться аналіз різних  біологічних рідин, що допомагає проводити дослідження усіх органів і систем людини, яка має  порушення вуглеводного, білкового, пігментного обмінів.
Біохімічний аналізатор LabAnalyt 880 обладнаний сенсорним екраном, сучасною оптикою, мікрокомп’ютером, який може робити до 300 тестів, зберігаючи 30 000 протестованих результатів в пам’яті. Крім того, аналізатор має вбудований термостат, який підтримує температуру +37°C», — розповіла завідувачка клініко-діагностичної лабораторії КНП «Ніжинський міський пологовий будинок», лікарка вищої категорії Лариса Дмитренко.

Вона зазначила, що раніше біологічна рідина досліджувалася спеціалістами лабораторії на аналізаторі Mindray ВА-88, але він працює набагато повільніше у порівнянні з LabAnalyt 880, тобто витрачається набагато більше часу на проведення необхідних досліджень. Крім того, новий аналізатор дозволяє працювати з мікродозами матеріалу, що досліджується. «Для нас це дуже важливо. Бо набрати кров для дослідження у новонародженої дитини, особливо у недоношеної, вкрай важко. Щоб зробити аналіз крові на старому аналізаторі потрібно було мати 5 мл крові, а на новому – 1 мл, тобто у п’ять разів менше»,— підкреслила вона.

У комплекті з апаратом LabAnalyt 880 спеціалісти лабораторії отримали стартовий набір реагентів для біохімічних досліджень, який дозволяє якісно та швидко проводити обстеження роботи печінки, підшлункової залози тощо. Дослідження виконуються кінетичним методом, який раніше не використовували в лабораторії пологового будинку. Даний метод дозволяє значно скоротити час на проведення аналізів.

Біохімічний аналізатор LabAnalyt 880 у комплекті зі стартовим набором реагентів для проведення біохімічних досліджень коштує майже 69 тис. грн. Кошти на його придбання виділили з міського бюджету.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини