Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:57:29

Ніжинський район: піротехніки ДСНС знищили два вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни

09.06.2021   07:10Агенцiя

8 червня об 11:50 групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Чернігівській області знищено артилерійський снаряд калібром 76 мм та мінометну міну 50 мм часів Другої світової війни.Один небезпечний предмет був виявлений напередодні на полі під час проведення земляних робіт біля с. Часниківка Батуринської територіальної громади Ніжинського району.

Один небезпечний предмет був виявлений напередодні на полі під час проведення земляних робіт біля с. Часниківка Батуринської територіальної громади Ніжинського району.

До приїзду саперів місце виявлення вибухонебезпечного предмету було взято під охорону співробітниками Національної поліції. Піротехніки, що прибули за викликом, ідентифікували знахідку, як артилерійський снаряд калібром 76 мм.

При додатковому обстеженні прилеглої території ще було виявлено мінометну міну калібром 50 мм.  Вибухонебезпечні предмети було вивезено спецавтомобілем у визначене місце за межами населеного пункту та знищено.

Рятувальники ДСНС України застерігають! Не намагайтеся самостійно вилучити небезпечний предмет із землі, перенести в інше місце чи розібрати його. Про знахідку негайно повідомте Службу порятунку за номером телефону "101" або правоохоронців за номером телефону "102".

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.