Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:22:09

Відбулося засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання

07.06.2021   17:38Агенцiя

Після перерви, викликаної дією карантинних обмежень, відбулося засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання. Засідання провела заступник голови обласної державної адміністрації, голова Координаційної ради Олена Дума.

Під час засідання було обговорено ряд питань щодо проходження у закладах освіти області Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура)» цього року, підготовки до щорічного Всеукраїнського патріотичного забігу з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» у 2021 році. Представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко поінформував присутніх про невиконання міською радою Новгорода-Сіверського норм Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Олена Дума запропонувала додатково опрацювати це питання, звернувши особливу увагу представників правоохоронних органів на невиконання Закону України.

Під час засідання голова Всеукраїнського Об’єднання добровольців Олена Живко розповіла про книгу Сергія Пущенка «Фронтовий кобзар» та запросила всіх бажаючих на презентацію цього видання.

Про започаткування та проведення спортивно-масового фестивалю «Богатир – FEST» ім. Терентія Кореня в селі Блистова Менської територіальної громади поінформував секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко. Терентій Корінь — одне з забутих імен нашої недалекої історії. Проведення фестивалю його імені — ще один камінь у підмурівок нашої історичної пам’яті, повернення імен забутих героїв Придесення.

Підсумовуючи, Олена Дума зазначила:

-Обласна Програма національно-патріотичного виховання на 2021-2025 роки повинна забезпечити протягом п’яти років реалізацію заходів національно-патріотичного спрямування, насамперед для дітей та молоді. Але будь-яка програма не здатна сформувати та забезпечити національно-патріотичне виховання при формальному підході. Тільки спільними зусиллями ми можемо досягти бажаних результатів та виховати справжніх патріотів України. Це щодення праця кожного з учасників Ради та всіх причетних до реалізації Програми.

За підсумками засідання ключовими завданнями у сфері національно-патріотичного виховання визначені наступні кроки: подальше проведення заходів національно-патріотичного спрямування з дітьми та молоддю та залучення учасників АТО/ООС, родин загиблих захисників України до проведення зазначених заходів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини