Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:19:18

Чернігівщина стала прикладом для інших регіонів у напрямку реформування служби у справах дітей

01.06.2021   17:19Агенцiя

Чернігівська область єдина серед регіонів Україні, де служби у справах дітей створені у всіх 57 діючих сільських, селищних, міських територіальних громадах.

Про це стало відомо під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дітей, яку провів 1 червня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

В обговоренні системних рішень для покращення умов життя, забезпеченні доступу до освітніх, медичних послуг та посилення соціального захисту дітей взяли участь Міністр соціальної політики Марина Лазебна, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, представники інших міністерств. У нараді взяли участь голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко та заступник голови ОДА Олена Дума.

Денис Шмигаль зауважив, що в умовах пандемії Уряд посилює підтримку родин і дітей. Зокрема, 26 травня цього року було ухвалено комплекс рішень, серед яких законопроект щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини та посилення відповідальності за порушення прав дітей.

За підсумками наради Прем’єр-міністр доручив профільним міністерствам розробити та внести на розгляд Уряду рішення для розв’язання проблемних питань та посилення захисту прав дітей. Також обласні й Київська міська державні адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування мають активізувати роботу щодо розвитку сімейних форм виховання та створення патронатних сімей у кожній територіальній громаді.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.