Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:58:45

В області спостерігається тенденція збільшення кількості тютюнозалежних

31.05.2021   07:50Агенцiя

В Україні, за даними вибіркового опитування домогосподарств, у 2020 році шкідливу звичку мав кожен шостий у віці 12 років і старшому (5,5 млн. осіб).

Серед них 41% курить понад 20 років. Лідерами з тютюнокуріння стали Донецька, Полтавська та Дніпропетровська області (по 22% курців у кожній). Найбільшими прихильниками здорового способу життя виявилися жителі Сумської та Київської областей (по 9% курців у кожній).   

У Чернігівській області спостерігається тенденція збільшення кількості тютюнозалежних. Так, у 2020 році повідомили, що курять 16% населення у віці 12 років і старшому. Це на 1,5 в.п. більше, ніж у попередньому році.

Підсумки опитування свідчать, що 43% курців мають цю пагубну звичку вже понад 20 років, 28% мають стаж куріння від 6 до 10 років, 17% – від 11 до 20 років, а 12% – початківці, які курять до 5 років.

Викурюють за добу від 6 до 10 сигарет або порцій інших тютюнових виробів 39% осіб, від 16 до 20 сигарет – кожен третій, від 11 до 15 сигарет – кожен п’ятий, а 0,5% викурюють більше однієї пачки за добу.

За самооцінкою населенням стану свого здоров’я, серед 391 тис. осіб, які мають проблеми зі здоров’ям, 28% хворіють на серцеві захворювання та 7% – на захворювання органів дихання. Однією з причин таких хвороб є вживання тютюну.

Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини