Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 00:25:35

Шукатимуть фейки та маніпуляції, які розповсюджують місцеві ЗМІ

28.05.2021   07:54Агенцiя

З кінця травня в Чернігові стартує проєкт INFOCRIME щодо викриття фейків та маніпуляцій у регіональних медіа. Проєкт реалізує Інститут масової інформації.

Основна мета проєкту - надання допомоги журналістам регіональних ЗМІ у перевірці фактів та розвінчанні фейків. А також побудова культури надійної та відповідальної журналістики.

Проєкт розпочинає роботу у восьми регіонах України. До Одеси, Херсона, Луцька та Кропивницького (де проєкт Infocrime вже успішно працював) приєдналися Чернігів,  Харків, Дніпро та Рівне.

Протягом шести місяців мережа фактчекерів робитиме оперативний щотижневий моніторинг і викриття головних фейків, маніпуляцій, дезінформації і пропаганди. Окрім того, медійники з областей, у яких проводитиметься проєкт, отримають можливість податися на конкурс і взяти участь у трьох тренінгах, що реалізовуватимуться в Україні Фондом Thompson Reuters.

“Всі медіа мають своїх власників і, якщо вони використовують ЗМІ для створення економічного чи політичного впливу і нав'язування думки, тоді і з'являються відверті маніпуляції, джинса чи взагалі вкидання фейків. Наше завдання - об'єктивно подивитися на контент найпопулярніших чернігівських видань - наскільки правдиво і збалансовано  подається інформація” - зазначив експерт проєкту Павло Пущенко.

Додамо, що восени 2020 року проєкт INFOCRIME  працював в Одесі, Херсоні, Луцьку та Кропивницькому  над виявленням фейків та маніпуляцій, що були пов’язані з місцевими виборами. Під час першого етапу проєкту проаналізовано та спростовано близько 190 фейків та 2800 маніпуляцій.

За розвитком проєкту можна слідкувати тут: https://www.facebook.com/infocrime.Chernihiv

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини