Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:19:39

У Чернігові серед рятувальників визначено призерів обласних змагань на кращу ланку газодимозахисної служби

26.05.2021   07:09Агенцiя

25 травня в Чернігові на гарнізонній базі газодимозахисної служби Головного управління ДСНС України у Чернігівській області відбулися обласні змагання серед пожежно-рятувальних підрозділів на кращу ланку газодимозахисної служби.

Відкрив змагання заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Вячеслав Вернидуб, який зазначив, що метою проведення змагань є підвищення оперативної готовності підрозділів області до дій за призначенням та вдосконалення індивідуальних навичок рятувальників.

Змагання, в яких приймали участь 12 команд, відбувались у два етапи. У першому, теоретичному, рятувальники відповідали на запитання стосовно організації роботи газодимозахисної служби. Другий, практичний етап, включав у себе кілька вправ, серед яких: рятування постраждалого із задимленого приміщення, подолання 30-метрової дистанції з вантажем, транспортування постраждалого, підйом по висувній драбині на 3-й поверх учбової башти, спуск постраждалого за допомогою рятувальної мотузки, підняття скатки вагою в 20 кілограмів, вибивання казера - спеціального станка для фізичних вправ, переміщення по смузі перешкод. Слід зазначити, що вправи виконувалися за умов, максимально наближених до реальних, а успіх команди залежав від злагоджених спільних дій усіх газодимозахисників та їх професійної майстерності.

За результатами напруженої боротьби переможний кубок здобула команда пожежно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спецпризначення, II місце виборола команда 1-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігів, III місце посіли рятувальники 13-ої Державної пожежно-рятувальної частини з смт Ладан Прилуцького району.

Переможців та призерів змагань було нагороджено дипломами та цінними подарунками.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.