Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:12:32

25 травня відбудеться комплексна перевірка системи оповіщення з практичним централізованим запуском сигнально-гучномовних пристроїв

24.05.2021   09:21Агенцiя

Відповідно Плану основних заходів цивільного захисту Чернігівської області на 2021 рік Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації 25 травня буде проводитись комплексна технічна перевірка територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення Чернігівської області з передачею всіх команд та учбових повідомлень цивільного захисту до керівного складу районів та міст обласного значення.

О 10 годині буде проводитись перевірка територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення цивільного захисту з практичним централізованим (автономним) запуском сигнально-гучномовних пристроїв (сирен) з доведенням до населення навчальної інформації у сфері цивільного захисту через засоби масової інформації в м. Чернігові, районних центрах, територіальних громадах області. Уривчасте звучання сигнально-гучномовних пристроїв (сирен) буде тривати протягом 5 хвилин.

О 10 годині для оповіщення населення м. Чернігова і прилеглих до міста населених пунктів буде передаватись учбове повідомлення за допомогою радіостанції «Наше Радіо» на частоті 104.3 МГц.

О 10 годині на першому каналі Українського радіо для населення області буде передаватись учбове повідомлення за допомогою FM-передавачів в містах Чернігові, Бахмачі, Прилуках, Новгород-Сіверському, смт Сосниця та  смт Холми.

О 10 годині 05 хвилин буде передаватись учбове повідомлення для мешканців міста Чернігова по проводовому радіо.

Крім того, з автоматизованого робочого місця відповідального чергового Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи  облдержадміністрації буде здійснена перевірка по мобільним телефонам груп абонентів облдержадміністрації,  підприємств міста Чернігова, силових структур та керівного складу районів і міст обласного значення.

Почувши звучання електросирен потрібно:
- ввімкнути радіоприймач на першій програмі Українського Радіо, телеканали «UA:Чернігів», «Новий Чернігів» та «Дитинець» для населення м. Чернігів і Чернігівського району радіостанцію «Наше Радіо» на частоті 104.3 МГц;
- уважно прослухати інформацію, довести її до родичів і сусідів та діяти відповідно до отриманих рекомендацій і вказівок.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини