Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:40:48

COVID-19 у Чернігові: показники зменшуються, але повільно

18.05.2021   15:02Агенцiя

Станом на 18 травня Чернігівська область, як і більшість областей України, знаходиться у жовтій зоні за рівнем епідемічної небезпеки по розповсюдженню коронавірусної інфекції.

По місту Чернігову за дев’ятнадцятий тиждень стабільно, але повільно зменшується кількість захворілих та госпіталізованих. За цей період захворіло 315 осіб (-30%), одужало – 661, госпіталізовано у міські лікарні – 97 (-16,3%), виписали зі стаціонару - 144, померло - 15 осіб.

Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 18 травня.

За її словами, знижуються й індикаторні показники (за 14 днів). Станом на 17 травня загальна кількість захворілих – 690 осіб, середньодобова – 49. На ліжку у ковідних відділеннях міських лікарень перебуває 205 осіб (38,3% загального ліжкового фонду). З них: 143 хворих потребують кисневої підтримки, зокрема 6 осіб – на ШВЛ-апаратах (зайнятість ліжкового фонду – 31,8%).

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко акцентував, що кілька днів кількість госпіталізованих дещо збільшувалася, хоча кількість людей, які потребували кисневої підтримки, дійсно знижується. При цьому, така ситуація мало говорить про те, що ситуація покращується.

- Ми не можемо сказати, що у нас все добре. Люди зараз хочуть вірити в перспективу, особливо для бізнесу. Але я досить стримано в такому контексті реагую, тому що насправді мало, що змінилося. Нічого не змінюється й у свідомості людей. Ще півроку тому більше мешканців дотримувалися карантину. Зараз відсоток людей, які розуміють ризики – досить низький. Друге, відсоток вакцинованих – теж дуже малий. По Чернігову лише 7,5 тисяч людей вакцинувалися, це тільки 3% від загальної кількості населення міста. Якби було би 60% - тоді можна було б говорити про ефективність. Я ще раз прошу чернігівців свідомо відноситися до всіх ризиків, пов’язаних з пандемією: і економічних, і для свого здоров’я. І все ж таки дотримуватися карантинних обмежень. Це єдине, що можна зробити, щоб запобігти розповсюдженню ковіда, - підкреслив він.

Заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради також додала, що наразі Чернігів очікує на поставку вакцини у міські лікарні, якою будуть щепити, зокрема, вчителів освітніх закладів.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини