Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:46:10

На Бюджет участі вже подано чотири проєкти від чернігівців

14.05.2021   09:31Агенцiя

у Чернігові до 31 травня триває прийом проєктів у рамках Програми реалізації Громадського бюджету (Бюджету участі). Наразі в системі "Громадський проект" вже зареєстровано 4 проєкти від чернігівців на загальну суму понад 4,5 млн грн.

Звертаємо увагу, що подати свою ідею, яка може покращити наше місто, окремий район чи вулицю, може кожен громадянин України, який досяг 16 років і отримав український паспорт. Від одного автора приймається не більше однієї пропозиції. Проєкт може стосуватися лише одного об’єкта, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Чернігова і є загальнодоступним і безкоштовним для всіх мешканців міста.

Цьогорічні проєкти, які наберуть від чернігівців найбільше голосів у загальноміському голосуванні (у вересні), наступного року будуть реалізовані за рахунок коштів міського бюджету. На їх втілення передбачатиметься загалом 18 млн грн.

Наразі профільними управліннями міської ради надаються консультації усім бажаючим взяти участь у написанні проєктів Громадського бюджету. Так, 12 травня, провели міні-консультацію для проєктантів, які планують подати пропозиції на тему сім’ї, молоді та спорту. Понад 20 молодих ініціативних учасників заходу, серед яких представники волонтерської спільноти, студенти, школярі, Молодіжної ради при Чернігівському міському голові, прийшли на зустріч не просто з запитаннями, а вже з 7 підготовленими проєктами. Присутні дуже активно обговорили базові засади Бюджету участі, формулювання завдань, мети, опису проєктів і дуже багато іншого.

Якщо виникають питання, проконсультуватися можна також у відділі звернень громадян міської ради за адресою вул. Шевченка, 9 (з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00, перерва з 13.00 до 14.00). Телефон для додаткових консультацій - (0462) 677-064.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.