Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:56:58

В Україні почали відзначати Дні Європи

11.05.2021   07:01Агенцiя

10 травня в Україні стартвала інформаційна кампанія з нагоди Дня Європи. Першою активністю став запуск онлайн-марафону #миEUКраїна, який триватиме тиждень і завершиться 15 травня, коли вся Україна відзначатиме День Європи. Через пандемію коронавірусу другий рік поспіль святкування в Україні проходять онлайн.

Впродовж тижня органи влади ділитимуться на своїх сторінках в мережі Facebook історіями про те, як вони кожного дня своїми рішеннями втілюють шість базових цінностей Європейського Союзу.

«Рівень якості життя і можливостей для самореалізації кожної людини в Європейському Союзі – один із найкращих у світі. Він ґрунтується на наборі цінностей, принципів, суспільних правил і звичаїв, втілених як у відносинах держави з громадянином, так і взаєминах громадян між собою. Онлайн-марафоном #миEUкраїна до Дня Європи ми прагнемо показати, як європейські цінності вже сьогодні стають невід’ємною частиною українського світогляду. Вони вже є рамкою, якою ми керуємося у житті. Від державних установ, які провадять людиноорієнтовану політику, і до окремого громадянина, який сортує сміття, прибирає за своїм собакою надворі, і з повагою ставиться до заборони їхати автівкою по смузі міського транспорту.  Не тільки тому, що за це штрафують, а тому, що це просто «не по- людськи». І «не по-європейськи», –- прокоментувала старт онлайн-марафону Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Зі свого боку, обласні державні адміністрації покажуть приклади європейської поведінки, яка також втілює базові цінності ЄС, –- як на прикладах власних дій і рішень, так і на прикладах поведінки жителів свого регіону.

Всі історії об’єднаються хештегом #миEUКраїна у мережі Facebook.

Як відомо, шість базових цінностей ЄС зафіксовані в ст. 2 Договору про Європейський Союз: «Союз заснований на цінностях поваги людської гідності, свободи, демократії, рівності, правової держави і дотримання прав людини, включаючи права осіб, що належать до меншин. Ці цінності є спільними для держав-членів в рамках суспільства, що характеризується плюралізмом, недискримінацією, терпимістю, справедливістю, солідарністю і рівністю жінок і чоловіків».

Втілення базових цінностей ЄС є одним із критеріїв вступу до Союзу, як зазначено в ст.49: «Будь-яка європейська держава, яка поважає цінності, зазначені в статті 2 Договору про Європейський Союз, і зобов'язується впровадити їх в життя, може звернутися із заявкою з метою стати членом Союзу».

Онлайн-марафон до Дня Європи в Україні #миEUКраїна проходить в межах урядової інформаційної кампанії EUКраїна. Кампанія стартувала в грудні 2020 року за ініціативи Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної та за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні і проекту ЄС «Association4U». Мета інформаційної кампанії – підвищити обізнаність українців про переваги інтеграції України до Європейського Союзу та продемонструвати втілення базових цінностей ЄС на прикладах щоденного життя українців.

Довідково:
День Європи відзначається щорічно: 5 травня Радою Європи та 9 травня Європейським Союзом як річниця проголошення плану виходу Європи з післявоєнної кризи міністром закордонних справ Франції Робер Шуманом 9 травня 1950 року, відомої також як Декларація Шумана. В України свято відзначають з 2003 року у третю суботу травня.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини