Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:07:00

Обласна рада започаткувала роздільне сортування побутових відходів

08.05.2021   10:33Агенцiя

В адмінбудівлі обласного представницького органу впроваджується роздільне сортування сміття.

Прагнення керівництва обласної ради започаткувати сортування вторсировини і тим самим зробити свій внесок у збереження довкілля та підвищення якості життя підтримали й екоактивісти Чернігівщини.

З цією метою під керівництвом Ніни Лемеш була проведена потужна організаційна та інформаційна робота, аби якомого ефективніше та якісніше організувати процес сортування в приміщенні обласної ради.

Керівник громадської організації «Еко Місто Чернігів» Сергій Безбородько ознайомив працівників установ, які розміщені в адмінбудівлі обласної ради, з основними правилами роздільного сортування та утилізації відходів. Під час зустрічі акцентувалась увага на важливості мінімізації використання пластику, одноразового посуду тощо та зменшенні шкідливого впливу на навколишнє середовище і здоров'я людей.

Оскільки обсяг побутових відходів щороку зростає, то сортування, завдяки подальшій переробці чи утилізації, допомагає зменшити їхню кількість. Без цього сміття буде тільки й далі накопичуватися та забруднювати повітря, ґрунт та воду. Сміттєзвалище поблизу обласного центру заповнене повністю, а більшість відходів, які потрапляють на смітник, придатні для повторного використання. Приміром, з 400 алюмінієвих баночок можна зробити раму для велосипеда. Макулатура придатна для виготовлення різноманітних паперових та пакувальних виробів, а пластик – для предметів домашнього вжитку. За допомогою спалювання вторинних відходів чи неліквідного пластику, який йде без маркування і не підлягає переробці, можна також генерувати електричну та теплову енергії.

Прийом вторинної сировини зараз здійснюється у приміщеннях, наданих Національним університетом "Чернігівська політехніка", за адресою: м. Чернігів, вул. Бєлова, 4.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини