Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:21:40

Протягом квітня зафіксовано 198 порушень Правил рибальства, вилучено понад 300 кг незаконно добутих водних біоресурсів та понад 4 км сіток

05.05.2021   16:23Агенцiя

Протягом квітня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 198 порушень Правил рибальства. Зокрема, викрито 74 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них чотири з ознаками кримінальних правопорушень.

Також складено 83 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено 40 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 126 кг риби та 141 од. заборонених знарядь лову, з них 137 од. сіток, загальною довжиною 2 635 метра.

«Всього у порушників у квітні вилучено 327 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 232 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 225 од. сіток, загальною довжиною 4 746 метри. Накладено штрафів на суму 12 190 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 62 118 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Нагадаємо найрезонансніші правопорушення, що були викриті Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході спільних рибоохоронних рейдів разом з представниками Національної поліції області протягом квітня поточного року.

Так, четвертого квітня на озері поблизу с. Ушня Менської громади викрито двох місцевих мешканців, які за допомогою 2 од. сіток поріжних добули 10 кг риби: плітка - 47 екз., окунь - 25 екз., лящ - 15 екз., щука - 9 екз., краснопірка - 4 екз., плоскирка - 3 екз. та білизна - 2 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 10 914 грн.

Дев’ятого квітня на р. Десна, поблизу хутора Єньків Іванівської громади Чернігівського району виявлено жителя м. Чернігів, який виловлював рибу за допомогою забороненого знаряддя лову – сітки зяберної (одностінної). В протизаконний спосіб порушник добув 15 кг риби: плітка – 55 екз., синець – 13 екз., плоскирка – 10 екз. та в’язь – 1 екз. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 6 256 грн.

12 квітня на р. Десна, поблизу с. Воловиця Комарівської громади Ніжинського району викрито місцевого жителя, який за допомогою 4 од. сіток зяберних (одностіних) виловив 29 кг риби: синець – 44 екз., плітка – 29 екз., плоскирка – 22 екз., по 3 екз. ляща і окуня та по 1 екз. щуки, судака, краснопірки і карася сріблястого. Збитки склали 8 449 грн.

На місце вчинення правопорушень викликались слідчо - оперативні групи районних відділів поліції ГУНП в Чернігівській області. На правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Нацполіцією відомості про кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини