Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:28:01

COVID-19: у Чернігові зменшується кількість захворілих та госпіталізованих

05.05.2021   11:51Агенцiя

Чернігівська область продовжує перебувати в червоній зоні за рівнем поширення коронавірусної хвороби. Поруч з цим, за минулий тиждень у Чернігові зменшилася кількість як захворілих, так і госпіталізованих.

Нових випадків COVID-19 виявлено – 497 (-37,2%), одужало - 701, госпіталізовано – 138 (-26,2%), виписано – 207, померло – 18 осіб.

Такі цифри озвучила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді 5 травня.

За її словами, динаміка за індикаторними показниками - позитивна: станом на 4 травня за 14 днів у місті захворіло 1296 осіб, середньодобова кількість хворих – 93.

Наразі у ковідних відділеннях міських лікарень перебуває 301 пацієнт з підозрами та підтвердженим діагнозом COVID-19. Це 56% від загальної кількості ліжкового фонду. Кисневої підтримки потребує 203 пацієнта та 7 - на апаратах-ШВЛ. Завантаженість ліжок, підключених до кисню – 45,8%.

- Фактично вже другий тиждень ми бачимо, що ситуація у місті стабілізується. Але кілька тижнів був досить високий показник смертності. З 26 квітня по 2 травня ми бачимо суттєву різницю між цифрами по госпіталізації та виписаних людей. Медична галузь міста у плані хворих на COVID-19 поступово розвантажується, але дуже повільно. Хоча висновки по тому, як ми провели пасхальні дні, ми зможемо робити 15-20 травня. Зараз хвиля потрошку спадає. Ми чекаємо відповідного рішення уряду щодо виведення нашої області з червоної зони. Сподіваємось на результати вакцинації, а також на те, що у літний період не буде таких сплесків, - зазначив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

До слова, начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Хрустицький на початку наради повідомив, що під час Великодніх богослужінь у храмах міста ніяких порушень карантинних заходів не було зафіксовано. Всі присутні були у захисних масках та дотримувалися дистанції. Представник правоохоронних органів підтвердив, що жодного протоколу про адміністративне порушення не було складено у цей день.

Ольга Малець додала, що усім чернігівцям необхідно продовжувати дотримуватися встановлених заходів безпеки. Перспектива до виходу з червоної зони у міста та області - є, тому зараз все залежить від самих мешканців, від того, як будуть виконуватись усі карантинні заходи.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.