Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:45:43

Олександр Савченко відвідав з робочим візитом Сновську громаду

01.05.2021   10:13Агенцiя

29 квітня заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко відвідав ДПТНЗ «Сновське вище професійне училище лісового господарства».

Олександр Савченко ознайомився з діяльністю навчального закладу, оглянув приміщення та поспілкувався з персоналом.

Навчальний заклад «Сновське вище професійне училище лісового господарства» - на сьогодні є одним з найвідоміших в області та поза його межами сучасним, прогресивним навчально-виробничим комплексом з підготовки конкурентоспроможних фахівців з сімнадцяти інтегрованих робітничих професій.

Цьогоріч в ньому опановують обрану професію 460 юнаків і дівчат із різних районів Чернігівщини та сусідніх областей.

Враховуючи соціально-економічні реалії ринку праці, задоволення потреб регіонів у робітничих кадрах і фахівцях, забезпечення ефективної зайнятості працездатного населення і задоволення освітніх потреб Сновське ВПУЛГ, окрім первинної підготовки кваліфікованих робітників за професіями: «Озеленювач, лісник, єгер», «Верстатник деревообробних верстатів, столяр», «Кухар, кондитер», «Лісник, єгер», «Штукатур, лицювальник-плиточник, маляр», «Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва категорії А1, А2», курсової підготовки та перепідготовки за професіями: «Лісоруб», «Верстатник деревообробних верстатів», «Зварювальник», «Кухар», готує фахових молодших бакалаврів за спеціальністю «Лісове господарство», спеціалізація: «Технік лісового господарства» та спеціалізація: «Технолог з обробки деревини». Окрім того, в 2020 року освітній заклад отримав ліцензію на підготовку фахівців за професією «оператор маніпулятора лісовозних машин» (лісове господарство та лісозаготівля), на базі водія автотранспортних засобів категорії «С».

З 2020 навчального року в закладі розпочато підготовку фахівців для харчової галузі за освітньо-кваліфікаційним рівнем «фаховий молодший бакалавр» за спеціальністю «Харчові технології», кваліфікація «Технік – технолог з технології харчування».

Навчальний заклад бере активну участь у проєктах розвитку. Так, з грудня 2019 працює відкритий на базі училища «Регіональний навчально-практичний центр деревообробних технологій» здійснюючи підготовку фахівців за професією «Верстатник деревообробних верстатів, столяр» на сучасному австрійському обладнанні.

В тому ж 2019 році за підтримки Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, освітнім закладом був розроблений та направлений до Міністерства розвитку громад і територій новий проект «Створення навчально практичного центру інноваційних технологій в лісогосподарській галузі – нова якість фахівців лісового господарства» на базі Сновського вищого професійного училища лісового господарства, вартістю 7,7 млн. гривень, який в грудні 2020 року пройшовши оцінювання у рамках відбору проектів регіонального розвитку був включений до списку проектів переможців. Розпочати реалізацію даного проекту планується в червні 2021.
 

У 2020 році Міністерством освіти і науки України за підтримки Європейського Інвестиційного Банку розпочалася реалізація проекту «Створення Центрів професійної досконалості», на базі закладів, відібраних для участі у проекті. Серед професійно-технічних закладів освіти у Чернігівській області учасником проекту визначено Сновське вище професійне училище лісового господарства. Проектом передбачається здійснення будівництва та/або реконструкції закладу, забезпечення належним обладнанням з подальшим створенням центру професійної досконалості.

Колектив училища на чолі з директоркою Ларисою Дубиною, вважають, що створення такого Центру:
по перше - він стане освітнім хабом - унікальним простором, в якому втілюватимуться кращі практики реформи системи професійної (професійно-технічної) освіти, територією нових можливостей для кожного бажаючого навчатися протягом всього життя, стартом для успішної кар’єри та реалізації власного потенціалу.
по друге - сприятиме підвищенню престижу та попиту на професійну (професійно-технічну,) освіту серед молоді і дорослого населення.

Підсумовуючи, можна зробити висновок, що успіх у житті приходить лише до людей, які займаються улюбленою справою, наполегливих і рішучих, які ставлять перед собою цілі і не дивлячись на будь-які труднощі впевнено і цілеспрямовано йдуть до своєї мети.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.