Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:46:36

Померлих від ковіду в Чернігові за останній тиждень – 29 осіб

27.04.2021   09:57Агенцiя

Це новий антирекорд. І серед них не тільки люди старшого віку з хронічними захворюваннями, а й молоді без жодних патологій. При позитивній начебто вже динаміці захворюваності (меншає госпіталізованих, більше одужують і виписуються) – померлих щотижня більше.

356 – зайнятість госпітальних ліжок у ковідних відділеннях міських лікарень Чернігова на вчора (пікове значення, на початку цього карантину, було 393). Тобто дійсно число тих хто одужав і виписується потихеньку все-таке стає більше, співвідношення між їх числом і кількістю нових госпіталізованих зменшується і це вселяє надію.

Чернігівщина і Чернігів усе-таки претендують на вихід з червоної зони.

Але: хворіють важко, з госпіталізованих зараз 215 пацієнтів на кисні плюс аж 11 чоловік на ШВЛ, тобто знаходяться у вкрай тяжких станах без можливості дихати самостійно.

- Я не агітую за вакцинацію, але іншого шляху нема. І при можливості – варто це зробити, це хоч у якомусь сенсі вирішення питання. Тяжкість захворювання і ризик смерті, я переконаний, що вакцина буде зменшувати, - Владислав Атрошенко до чернігівців. – А також треба всьому суспільству одночасно дотримуватися карантинних правил. Тоді ланцюг захворюваності вдалося би перервати, зменшити в десятки разів буквально за два тижні.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.