Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:21:56

4 тисячі жителів Чернігівщини не мають права сідати за кермо

26.04.2021   07:58Агенцiя

Мабуть, вже не має серед батьків-аліментників тих, хто б не знав або навіть не відчув на собі примусові заходи, які застосовують до боржників державні виконавці.

Заборгованість зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 4 місяці (або 3 місяці для батьків тяжко хворих дітей), є реальним приводом для занесення даних неплатника до Єдиного реєстру боржників(https://erb.minjust.gov.ua/), арешту його майна та банківських рахунків, а також для обмеження особи у правах.Фахівці юстиції вмотивованими постановами позбавляють несумлінних батьків можливості вільно подорожувати за кордоном, керувати транспортними засобами, полювати та користуватися зброєю.

Наразі державні виконавці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) за неналежне виконання батьківського обов’язку вже позбавилиправа керувати транспортними засобами понад 13 тисяч боржників, зокрема на Полтавщині така санкція була застосована до майже6 тисяч неплатників, на Сумщині – до3,5 тисяч та до 4 тисячмешканців Чернігівщини.

Варто зазначити, що обмеження у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами через певні обставини має виключення.

Цей важіль впливуне застосовують у разі:
1. Встановлення такого обмеження позбавляє боржника основного законного джерела засобів для існування.
2. Використання боржником транспортного засобу у зв’язку з інвалідністю чи перебуванням на утриманні боржника особи з інвалідністю І, ІІ групи, визнаної в установленому порядку або дитини з інвалідністю.
3. Проходження боржником строкової військової служби, військової служби за призовом осіб офіцерського складу, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або якщо боржник проходить військову службу та виконує бойові завдання військової служби у бойовій обстановці чи в районі проведення антитерористичної операції.
4. Розстрочення або відстрочення сплати заборгованості за аліментами у порядку, встановленому законом.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини