Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:12:15

Ніна Лемеш здійснила робочу поїздку до Менської та Березнянської територіальних громад

22.04.2021   11:24Агенцiя

21 квітня робоча поїздка Ніни Лемеш розпочалася ознайомленням із організацією навчального процесу в комунальному закладі "Березнянський навчально-реабілітаційний центр" Чернігівської обласної ради.

Керівник представницької влади області зустрілася з колективом центру, що надає освітні та реабілітаційні послуги дітям не лише Менської, а й Корюківської, Ріпкинської та Сосницької територіальних громад Чернігівщини. Директор КЗ "Березнянський НРЦ" Євгенія Бурковська розповіла, що у цьому навчальному році в закладі загальної середньої освіти з цілодобовим перебуванням дітей функціонує 11 класів, де проводиться навчання 108 учнів, з них 53 дитини з особливими освітніми потребами. Серед вихованців центру діти-сироти, позбавлені батьківського піклування та з багатодітних родин, а також діти, сім'ї яких опинились у складних життєвих обставинах.

У закладі здійснюється поєднання процесу навчання дітей з проведенням корекційно-розвиткової роботи та наданням реабілітаційних послуг. В інфраструктурі закладу – 17 кабінетів, у тому числі 14 із сучасним обладнанням, та 2 інтерактивні навчальні комплекси. За словами Євгенії Бурковської, значна частина учнів, після здобуття базової загальної середньої освіти в центрі, продовжують подальше навчання у закладах професійно-технічної освіти. Торік 80 відсотків випускників КЗ "Березнянський НРЦ" стали здобувачами освіти «Сновського вищого професійно-технічного училища лісового господарства».

Не оминула увагою Ніна Лемеш і вихованців Березнянського закладу. Перший заступник голови обласної ради, перший заступник голови Відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області, учасниця трьох Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України розповіла дітям про Олімпійський рух, діяльність Відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області та вручила подарунки.

Принагідно, під час відрядження, Ніна Лемеш ознайомилася із діяльністю Менського зоологічного парку загальнодержавного значення. Поважна гостя дізналася цікаві факти з історії заснування зоопарку, який вже майже півстоліття є візитівкою Мени, та оглянула експозицію, що налічує більше тисячі тварин та майже 150 видів, 35 з яких занесені до Червоної Книги.

Окрім збереження та відтворення тварин у штучних умовах основним завданням цього туристичного об'єкту, що фінансується з обласного бюджету, є дослідження фауни, а також проведення культурно - освітньої діяльності.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.