Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:14:31

Красили, копали, білили: 110 тисяч гривень аліментів виплачено чернігівцями завдяки суспільно корисним роботам

21.04.2021   10:18Агенцiя

Свіже повітря та садовий інвентар – атрибути, що описують не тільки клопоти на присадибній ділянці, а й відбуття адміністративного покарання у вигляді суспільно корисних робіт.

Такий примусовий захід застосовують до осіб, котрі окрім фінансових можливостей, не мають бажання працювати та не прагнуть розрахуватися з власними дітьми.

Завдяки сукупному розміру аліментної заборгованості, яка перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання та вмотивованій постанові фахівців юстиції, судом назначається строк покарання. Від 120 до 360 годин доведеться відпрацювати боржникам, виконуючи роботи чи то здоброустрою населеного пункту, чи за нереалізованим фахом.

«Існують випадки, коли таке адміністративне стягнення докорінно змінювало долі родин.Цей недивно, оскільки примусове працевлаштування дозволяє поступовопогашати заборгованість. Разом з тим, трапляютьсяжиттєві ситуації, коли навіть позакінченню присуджених годин, деякі батьки залишаються вже на добровільній основі виконувати звичні їм роботи. Тим самим не тільки налагодивши стабільну виплату аліментів, а й отримавши постійне місце роботи», – зазначила Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Очільниця додала, що в І кварталі 2021 року завдякискладеним державними виконавцями протоколам пропритягнення неплатників аліментів до суспільно корисних робітбуло відшкодовано майже 230 тисяч гривень аліментного боргу, зокрема на Полтавщині діти отримали  майже 56 тисяч гривень аліментів, на Сумщині – близько 63 тисяч гривень та 110 тисяч гривень дитячих коштів повернуто на Чернігівщині.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.