Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:37:56

У Чернігові провели аукціон на продаж права розміщення тимчасових об’єктів для продажу кави та фаст-фуду

19.04.2021   13:23Агенцiя

Як тільки покращиться ситуація з захворюваністю на COVID-19, що дозволить пом’якшити карантинні обмеження, у Чернігові запрацює сезонна торгівля з яток кавою, іншими напоями, продуктами швидкого харчування, солодкою ватою, морозивом.

Аукціон на продаж права розміщення тимчасових об’єктів для продажу кави та фаст-фуду провели на засіданні комісії з погодження розміщення тимчасових об’єктів на території міста 15 квітня.

Секретар міської ради Олександр Ломако акцентував увагу підприємців, які виграли в конкурсі цього року, на важливості підтримувати чистоту та порядок навколо пересувних об’єктів торгівлі.

Як відомо, вже третій рік поспіль у нашому місті право на таку торгівлю надається тільки за процедурою, визначеною Порядком користування об’єктами благоустрою в м. Чернігові. Якщо на одне й те саме місце є два і більше претендентів, проводиться конкурс у формі аукціону. Місце отримує той учасник, який запропонує вищу орендну плату ніж інші претенденти.

Загалом цього року для розміщення тимчасових об’єктів з дрібнороздрібної пересувної торгівлі підприємцям було запропоновано 25 місць.

На цьому аукціоні право на сезонну торгівлю продане за 9 адресами. Найбільший запропонований крок зростання ціни - від 62 до 7500 грн за квадратний метр.

Крім того, зараз продовжують діяти 60 договорів, укладених за результатами аукціону 2020 року. Тобто ті місця цьогоріч не пропонувалися. І наразі, за інформацією КП «Паркування та ринок», залишилось 15 вільних місць для розміщення об’єктів пересувної торгівлі.

Нагадаємо, наразі договір з уповноваженим органом міської ради про пайову участь в утриманні об’єкту благоустрою укладається на строк до трьох років.

На засіданні комісія також надала дозвіл на монтування літніх майданчиків біля кафе і ресторанів, на надання спортивно-розважальних послуг для чернігівців, адже незабаром в місті з’явиться офіційний прокат електросамокатів. Для їх роботи визначили поки 6 місць. Також надали ряд дозволів на сезонну торгівлю овочами та фруктами.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини